Prima pagină » Ar trebui să fie prima grijă a lui Budăi, Federovici, Cornilă și Șoptică, dar și a Camerei de Comerț: Salariul mediu net în Botoșani este cu 1019 lei mai mic decât media pe țară
Administrație Economic Știri locale

Ar trebui să fie prima grijă a lui Budăi, Federovici, Cornilă și Șoptică, dar și a Camerei de Comerț: Salariul mediu net în Botoșani este cu 1019 lei mai mic decât media pe țară

Una dintre cauzele depopulării județului Botoșani este nivel salarial mic, mult prea mic față de media națională, nu față de județele în care se câștigă cel mai bine.

Datele statistice privind nivelul salarial din Botoșani ar trebui să fie printre prioritățile politicienilor și a celor aleși sau numiți să ocupe funcții publice de decizie, să administreze județul.

Creșterea nivelului salarial din Botoșani ar trebui să fie prioritară pentru ministrul Marius Budăi, deputat de Botoșani, Doina Federovici – președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, Sorin Cornilă – prefectul județului și Costel Șoptică, deputat și președinte al PNL Botoșani.

Prioritară ar trebui să fie și pentru Camera de Comerț Industrie și Agricultură a județului Botoșani, pentru că business fără angajați motivați este greu de făcut în 2023, mult mai greu față de anii 90 și începutul anilor 2000, când nu exista alternativa salariaților de a pleca în alte țări pentru un venit mai bun.

La sfârșitul lunii martie, pentru prima dată după anii 90, județul Botoșani avea iar peste 60.000 de salariați, mai precis 60.074. După această veste bună, privind numărul salariaților, vine și cea mai puțin bună și care ține de nivelul salarizării.

Câştigul salarial mediu brut realizat în martie 2023 la nivelul judeţului Botoşani este mai mic cu 1747 lei/salariat faţă de media pe ţară, iar câştigul salarial mediu net mai mic cu 1019 lei/salariat, anunță Direcția Județeană de Statistică Botoșani.

Câştigul salarial mediu brut în luna martie 2023 a fost de 5543 lei/salariat, în crestere  cu 194 lei  faţã de luna februarie 2023.

Câştigul salarial mediu net în luna martie 2023 a fost de 3535 lei/salariat, în crestere cu  135 lei faţă de luna februarie 2023.

Politicienii nu trebuie să facă promisiuni pentru salarii mai mari, ci să anunțe măsuri, programe, proiecte care ar putea atrage noi investiții private în județ, care ar putea convinge oamenii de afaceri locali să deschidă noi business-uri.

Sursa foto: https://www.wawlist.com/