Prima pagină » Gîrbaci a scos la licitație cel mai mare proiect de asfaltare din istoria orașului Darabani: 18,4 km cu 31,4 milioane lei
Administrație Știri locale

Gîrbaci a scos la licitație cel mai mare proiect de asfaltare din istoria orașului Darabani: 18,4 km cu 31,4 milioane lei

Aflat la primul mandat de primar al orașului Darabani, Alin Gîrbaci a scos la licitație cel mai mare proiect de asfaltare din istoria celei mai nordice localități urbane a României.

Vor fi asfaltați nu mai puțin de 18,4 kilometri de drumuri locale în orașul Darabani și satale aflate în componență.

Valoarea lucrărilor este estimată la 31,4 milioane lei, iar licitația va avea loc pe 24 iulie 2023.

În momentul de față, în Darabani se află mai mulți kilometri de drum în plin proces de modernizare, iar noul proiect va completa zestrea de drumuri asfaltate.  

Contractul vizeaza prestarea de servicii de proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie lucrari pentru realizarea investitiei “Modernizarea strazilor de interes local, orasul Darabani, judetul Botosani”. Sistemul rutier adoptat: 4 cm strat de uzura din BA16, 6 cm strat de legatura din binder BADPC22,4, 15 cm strat de baza din piatra sparta/piatra sparta amestec optimal, 25 cm strat de balast, 18 cm strat de forma din pamant stabilizat cu lianti rutieri, se precizează în descrierea proiectului scos la licitație în Darabani.