Prima pagină » Premieră în județ: primele piste de biciclete dintr-un oraș către o mănăstire aflată într-un sat din apropiere
Administrație Știri locale Visit Botoșani

Premieră în județ: primele piste de biciclete dintr-un oraș către o mănăstire aflată într-un sat din apropiere

Primăria orașului Darabani este prima din județ care construiește o rețea de piste de biciclete care vor ajunge inclusiv la o mănăstire dintr-un sat aflat în administrare.

Este vorba despre mănăstirea Eșanca, cu hramul ”Sfântul Serafim de Sarov”, unde piatra de temelie a fost pusă de patriarhul Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Darabani este cel mai nordic oraș al României.

”Orașul nostru se dezvoltă! Lucrările la trotuare și primele piste pentru bicicletă către satul Eșanca în lungime de 2,5 km sunt în desfășurare. Infrastructura pentru traficul autovehiculelor va fi astfel dublată de cea pentru deplasarea pietonilor cât și a bicicliștilor. Astfel, accesul către unul din obiectivele noastre turistice, Mănăstirea Eșanca, va fi mult mai ușor și mai divers. Obiectivele europene de încurajare a transportului verde și de reducere a traficului poluant își fac simțită prezența și în comunitatea noastră. Alte două cartiere ale orașului Darabani (Bajura și Lișmănița) vor fi interconectate cu zona centrală prin intermediul trotuarelor și a pistelor pentru biciclete printr-un proiect cu finanțare europeană de 1,8 mil. Euro. Doamne ajută!”, a postat Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.