Prima pagină » Cea mai bună veste. Achiței anunță că lucrările la DN 28B Botoșani-Târgu Frumos merg mai departe: ”Noua structură este mult mai solidă”
Administrație Economic Știri locale

Cea mai bună veste. Achiței anunță că lucrările la DN 28B Botoșani-Târgu Frumos merg mai departe: ”Noua structură este mult mai solidă”

Lucrările la cel mai important drum național din județul Botoșani continuă fiind remediate problemele apărute și s-a ajuns astfel la o calitate superioară chiar și celei din contract. Anunțul a fost făcut de senatorul Cristian Achiței, președintele PNL Organizația Municipală Botoșani.

”Pasajul de la Frumușica a fost redat circulației după finalizarea căii de pod. Se execută armarea dalei de suprabetonare la podurile de la Buda, dreapta, și de la ieșirea din Flămânzi spre Frumușica, a declarat senatorul PNL.

În ceea ce privește problemele apărute la tronsonul dintre Botoșani și Zăicești, Achiței susține că totul a fost rezolvat.

”Soluție temeinică implementată de constructor în aceste zile pe DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, de la ieșirea din municipiu și până la Zăicești! După finalizarea reparațiilor la primul strat de asfalt, nu s-a trecut direct la turnarea celui de-al doilea strat, binderul, ci s-a aplicat mai întâi un strat suplimentar, de egalizare, din mixtură AB 31,5. Peste acesta a fost montată o geogrilă, peste care se așterne al doilea strat de asfalt. Odată finalizată, noua structură a drumului este mult mai solidă decât cea prevăzută în proiectul inițial. La noua soluție s-a ajuns după refacerea studiului de trafic și emiterea, la sfârșitul lunii mai, a unei dispoziții de șantier de către proiectant. Aceeași soluție tehnică se aplică și pe tronsonul Zosin-Draxini-Buda, acolo unde a fost realizat deja stratul intermediar de egalizare, urmând să fie turnat și al doilea strat asfaltic, binderul, a declarat Cristian Achiței.

Sunt în continuare concentrat pentru ca modernizarea întregului drum național așteptat de ani de zile de botoșăneni să meargă cu bine până la capăt!