Prima pagină » VIDEO 50 de medici din Cluj, Târgu Mureș și București au venti la Botoșani la ”Din grijă pentru tine”
Știri locale

VIDEO 50 de medici din Cluj, Târgu Mureș și București au venti la Botoșani la ”Din grijă pentru tine”

Nu mai puțin de 50 de medici specialiști din Cluj, Târgu Mureș, București și Iași au venit la Botoșani pentru a acorda gratuit consultații medicale în cadrul evenimentului ”Din grijă pentru tine”.

Proiectul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și cu susținerea Farmaciei Anca.

Ana-Maria Zamfir, medic primar chirurgie vasculară, este coordonatorul evenimentului ”Din grijă pentru tine” și spune că s-a ajuns la Botoșani ca urmare a implicării lui Leonard Azamfirei, botoșăneanul rector al Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, și a botoșănencei Simona Gurzu, medic și prodecan al aceleiași universități.

”Am fost încântată de numărul mare de botoșăneni care au s-au înscris, 800 de persoane au fost înscrie în platformă, 500 am consultat în plus până acum și vom ajunge în cele două zile în total la 1400 de persoane consultate și investigate de 50 de medici în 30 de cabinete. Medicii sunt de peste tot, vețiți în timpul lor, gratuit, de la Cluj-Napoca, Iași, București, Târgu Mureș. Avem parteneriatul cu Universitatea din Târgu Mureș și cu sprijinul dat de domnul rector Azamfirei, fiul al Botoșaniului, care s-a întors împreună cu echipa unversitară, cu medici, biologi, chimiști”, a declarat Ana-Maria Zamfir.

De la kinetotarapie, la teste genetice au fost făcute în Sala Polivalentă de către echipele medicale prezente și din care au făcut parte și medici de la Spitalul municipal de Recuperare și Spitalul Județean Botoșani. De asemenea, un echipaj al Unității de Primiri Urgențe Botoșani a fost prezent pentru a oferi cursuri de prim-ajutor.

”Nu era în planul nostru să ajungem la Botoșani pentru că avem un planing pentru anii aceștia, dar ceea ce ne-a adus aici a fost entuziasmul domnului rector Azamfirei și a doamnie prodecan Simona Gurzu, tot o fiică a Botoșaniului, și bineînțeles implicarea autoritățiloir… restaurantele au oferit gratuit masa medicilor, Farmacia Anca a oferit produsele necesare efectuării consultațiilor, am avut și aparatură de cea mai nouă generație”, a completat Ana-Maria Zamfir.

Cel mai mare lanț de farmacii din Botoșani, ANCA FARM, a sprjinit din plin acest eveniment dedicat prevenției.

Anca Boldea, fondatoarea ANCA FARM, a declarat că parteneriatul pentru acest eveniment este în sprijinul botoșănenilor.

”Mulțumesc organizatorilor pentru posibilitatea de a participa și de a susține acțiunea lor, a educa pacientul, viitorul pacient, omul, spre prevenție. Împreună cu organizatorii am susținut acest eveniment pentru a dezvolta capacitatea tututor persoanelor și de a înțelege că cel mai important în evoluția noastră este de a ne păstra sănătatea. Și asta prin prevenție și prin control adecvat periodic”, a declarat Anca Boldea.

Aceasta a precizat că echipa ANCA FARM s-a mobilizat exemplar pentru a sprijini cu tot ce a fost nevoie medicii veniți la Botoșani pentru a oferi gratuit consultații. ANCA FARM deține și un laborator care livrează produse naturale fabricate local pentru prevenție.

”Cu mare drag am reușit într-un timp scurt să ne organizăm și să venim în sprijinul medicilor cu produsele naturale pe care le realizăm în laboratorul propriu, produse dedicate pacienților în prevenție, pentru a nu ajunge mai târziu să tradăm diferite boli mai complicate. Astăzi producem peste 400 de produse, toate sunt standardizate cu principii active, nu folosim decât substanțe care au analiză în spate, care sunt folosite și în alte fabrici din România și Uniunea Europeană și toate formulele sunt testate și omologate astfel încât să putem aduce un beneficiu oamenilor în prevenție”, a concluzionat Anca Boldea.