Prima pagină » Discurs memorabil al unui elev la absolvire: ”Context pandemic, război la graniță, grevă… perioada asta ne-a dezvoltat o mentalitate de luptători”
Administrație

Discurs memorabil al unui elev la absolvire: ”Context pandemic, război la graniță, grevă… perioada asta ne-a dezvoltat o mentalitate de luptători”

Ștefan Alexoaie este unul dintre elevii din Botoșani lideri ai generației sale, iar asta s-a văzut și la absolvirea liceului printr-un discurs memorabil. În primul rând, Ștefan este unul dintre elevii care a dezvoltat un proiect concept pentru care a atras o finanțare privată de peste 10.000 euro de la mari antreprenori din țară, iar asta spune multe despre capacitățile sale și ale echipei din care a făcut parte.

Alexoaie și-a postat discursul pe Facebook și arată greutățile cu care s-au confruntat actualele generații de liceeni, dar și faptul că unii, cum este și el, au ieșit mai întăriți după ce s-au confruntat cu viața mult mai devreme decât multe alte generații.

Mari traume mi-a provocat organizarea acestui curs festiv.

Cu suferință declar că am fost o generație de sacrificiu, am trecut prin perioada școlii online din cauza contextului pandemic, un război la granițe, iar acum încheiem anul școlar cu o grevă provocată de o conducere incapabilă. Am fost forțați să ne maturizăm mult mai devreme.

Totuși, privind partea plină a paharului, trebuie să fim recunoscători pentru că am reușit să ajungem aici, perioada aceasta ne-a dezvoltat o mentalitate de luptători.

Mulțumesc foarte mult părinților pentru susținerea pe care mi-au oferit-o mereu, nu doar pe parcursul liceului. Profesorilor și mentorilor care m-au educat și mi-au luminat calea, astăzi încerc să mă revanșez față de dumnealor. Mulțumesc tuturor celor care au avut deschiderea de a colabora cu mine în orice proiect, oamenilor cu care am inițiat proiecte de voluntariat. Mulțumesc celor din Consiliului Elevilor pentru 2 ani minunați în care m-am dezvoltat enorm, conducerii liceului pentru deschiderea pe care a avut-o față de noi și proiectele noastre. Mulțumesc mentorilor din @ghilotina.debate pentru că datorită lor pot ține un discurs în fața unui public astăzi.

Să vă urmați pasiunea, nu uitați că probabil acum sunteți ceea ce ați visat să fiți în urmă cu un an.

Ștefan Alexoaie.