Prima pagină » Un nou parc în Dorohoi, cu skatepark, amfiteatru, grupuri sanitare. Urmează hidrobiciclete, bărcuțe și piste de biciclete, tot cu fonduri europene
Administrație Știri locale

Un nou parc în Dorohoi, cu skatepark, amfiteatru, grupuri sanitare. Urmează hidrobiciclete, bărcuțe și piste de biciclete, tot cu fonduri europene

Primăria municipiului Dorohoi a accesat finanțări europene și a reușit să transforme o zonă abandonată de la marginea urbei într-un superb parc în care dotările sunt la nivelul anului în care ne aflăm.

Lucrările de amenajare a noului parc, în care sunt un skatepark, amfiteatru, zonă spectacole, locuri joacă, grupuri sanitare, copaci plantați,  au costat 1,6 milioane euro, fonduri atrase din finanțări europene.

Primarul Dorin Alexandrescu a declarat că proiectul a fost un vis care părea nerealizabil.  

“În urmă cu zece ani, am plantat 32.000 de copaci pe dealul Polonic. Atunci le spuneam copiilor că mi-aș dori să se dezvolte cea mai frumoasă zonă de agrement a municipiului Dorohoi. Am reușit să facem acest parc cu fonduri europene și în același timp am implementat încă un proiect, am făcut acest dig care ne oferă posibilitatea realizării unei zone de agrement. Sperăm să fie suficientă apă pentru că bărcuțe și hidrobiciclete deja avem”, ne-a spus Dorin Alexandrescu.

Edilul-șef din Dorohoi a anunțat că tot cu fonduri europene vor fi realizate piste de biciclete, se va construi un ponton și o plajă pe malul iazului Polonic. Totodată, Dorin Alexandrescu susține că pistele de biciclete vor conecta centru orașului atât de ieșirea spre Botoșani, cât și spre Suceava, fiind vorba atât despre accesarea de fonduri europene transfrontaliere, cât și prin PNRR.

Concomitent, în Dorohoi se lucrează la modernizarea Spitalului Municipal, a mai multor unități de învățământ, dar și la extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Marea majoritate a proiectelor de modernizare din Dorohoi se realizează cu fonduri europene.