Prima pagină » Îți taie respirația! Imagini fabuloase surprinse de un fotograf cu loc de vis, rai al păsărilor sălbatice
Visit Botoșani

Îți taie respirația! Imagini fabuloase surprinse de un fotograf cu loc de vis, rai al păsărilor sălbatice

DCIM\100MEDIA\DJI_0133.JPG

Fotograful botoșănean Silviu Foca a postat pe pagina de Facebook Turist în Țara Mea câteva imagini care surprind într-un mod unic una dintre frumusețile județului Botoșani. Este vorba despre barajul de pe râul Siret, de la Bucecea. Imaginile sunt surprinse cu drona și arată o zonă uluitoar de frumoasă a sălbaticii acumulări de apă, alături de care vine și galbenul spectacolos al lanurilor de rapiță din apropiere pentru un peisaj de vis.

Silviu Foca a pus și o descriere a barajului de la Bucecea, locul de alimentare cu apă a celor mai multe din localitățile județului Botoșani, inclusiv municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi. 550 de hectare de luciu de apă cu un volum, de 18 milioane metri cubi.

Pe de altă parte zona a devenit un rai pentru nenumărate animale sălbatice.

Păsări iubitoare de apă (lebede de vară, corcodei mari, cormorani, rațe mari, lișițe, stârci, egrete etc) cuibăresc în partea superioară a lacului în zona cu apă puțin adâncă și mult stufăriș, precum și mamifere precum vidra, vulpea, iepurele de câmp, căprioara trăiesc în zona adiacentă lacului profitând de locurile sălbatice și de abundența hranei”, se arată în descrierea făcută de Silviu Foca.