Prima pagină » Cu bani din PNRR, capitala folk&blues! Ada Milea, Mircea Vintilă, Țapinarii, Berti Barbera și Planul B concert la ”Mihai Eminescu”
Administrație Știri locale Visit Botoșani

Cu bani din PNRR, capitala folk&blues! Ada Milea, Mircea Vintilă, Țapinarii, Berti Barbera și Planul B concert la ”Mihai Eminescu”

Memorialul ”Mihai Eminescu” din Ipotești va fi gazda celui mai important festival de folk și blues din nordul României. Grupul de Acțiune Locală ”Valea Bașeului de Sus” și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”, din subordinea Consiliului Județean Botoșani, au atras o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a transforma timp de trei zile județul Botoșani în capitala folkului și a bluesului în România.

Cu bani din PNRR, în perioada 18-20 august va avea loc festivalul ”Seri Eminesciene”, continuatorul ”Seri melancolice eminesciene”.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, alături de Relu Tîrzioru, primar al orașului Săveni și președinte al GAL ”Valea Bașeului de Sus”, Cristian Nistor, administrator public al Județului, Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al CJ, alături de toată conducerea Memorialului Ipotești, au participat la conferința de lansare a proiectului ”Seri Eminesciene – muzică, film, poezie și arte plastice”.

Astfel, între 18 și 20 august, la Ipotești, comuna Mihai Eminescu, și în orașul Săveni vor avea loc concerte, vor fi difuzate filme, vor avea loc seminarii și va fi organizat un concurs pentru copii și tineri.

În cele trei zile în care județul Botoșani va fi capitala muzicii folk&blues, pe scena de la Memorialul Ipotești vor concerta Ada Milea, care revine pe această scenă pentru prima dată după 2019, Mircea Vintilă, Țapinarii, Berti Barbera, Planul B, Cristi Dumitrașcu.

”Încercăm anul acesta, prin cea mai mare finanțare pe care a obținut-o acest tip de festival în istoria Memorialului vreodată, peste 200.000 lei, să facem niște lucruri inedite”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al CJ Botoșani.

Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele CJ, a spus că ținta acestui festival este atragerea iubitorilor de folk șoi blues din toată țara. ”Ne dorim ca acest festival să aibă un impact la nivel național”, a spus Dăscălescu.

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani: ”Este o finanțare de peste 200.000 lei la care CJ are un aport financiar de 10%, sumă pusă la dispoziție din bugetul propriu”.

Relu Tîrzioru, primarul orașuluI Săveni, a declarat ”Mai avem și alte proiecte la nivelul orașului Săveni”, precizând că aceste festival va aduce în orașul pe care îl administrează filme și concerte în aer liber care vor fi o atracție pentru tot județul.

Ala Sainenco, directorul Memorialul Ipotești, a ținut să mulțumească întregii echipe care a scris acest proiect împreună cu Daniel Tupiluș, directorul adjunct al Centrului Național de Studii ”Mihai Eminescu”.

Autoritățile județene au anunțat că mai multe instituții de cultură din Botoșani au prins finanțări prin PNRR pentru mai multe proiecte, iar Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” mai are două finanțări atrase.

SURSA FOTO: Topromanesc.ro