Prima pagină » Prefectul Cornilă, replică pentru Federovici: ”Sunt declarații neinspirate a celor care îi scriu comunicatele de presă”
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă, replică pentru Federovici: ”Sunt declarații neinspirate a celor care îi scriu comunicatele de presă”

Zilele cu cod roșu și cod portocaliu de ninsori și viscol au încins și scena politică și administrativă a județului Botoșani.

Imediat după ce drumurile naționale și județene au început să fie redeschise traficului, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a transmis un comunicat de presă în care îl acuză pe prefectul Sorin Cornilă că este vinovat de faptul că foarte mulți botoșăneni au stat zeci de ore blocați în nămeți. De asemenea, Federovici spune că nu a fost invitată nici la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din dorința prefectului de a arăta că el este principala voce din administrația județeană.

În replică, prefectul Cornilă a adoptat un ton echilibrat și a declarat că duritatea acuzațiilor venite dinspre Doina Federovici reprezintă doar declarații neinspirate a celor care îi scriu acesteia comunicatele de presă.

”Cred că sunt doar niște declarații neinspirate a celor care îi scriu comunicatele de presă, a celor din spatele comunicării domniei sale, bineînțels îndrumați de către președintele CJ. Nu am de gând să intru în retorica lor. Au fost niște zile grele în care eu m-am gândit doar la oamenii rămași înzăpeziți și am făcut tot ce am putut, cu resursele și dotările pe care le-am avut. Eu nu dau declarații politice, vorbesc doar responsabilitatea pe care o am în funcția de prefect și toate acțiunile mele la Instituția Prefectului vizează doar nevoile cetățenilor județului Botoșani. Acest lucru îl demonstrez prin rezultatele activității mele, nu prin comunicate de presă și tertipuri de imagine”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

În ceea ce privește acuzația că nu a convocat și președintele CJ la ședințele CJSU, Sorin Cornilă susține că situația a fost interpretată după bunul plac de către Doina Federovici.

”De când sunt eu prefect, de un an și două luni, doamna Federovici a participat la o singură ședință a CJSU. Când am convocat ieri CJSU în forma restrânsă am invitat doar șefii structurilor de ordine publică și directorii instituțiilor implicați în acțiuni cum au fost zilele acestea, Ambulanța, UPU, EON. Nu a fost ceva intenționat să nu o invit pe doamna Federovici, dar știind că nu vine la aceste ședințe am considerat că nu vrea să participe și noi aveam probleme de rezolvat pentru mulți botoșăneni. Eu am considerat că este mai important să acționăm cu responsabilitate în toate zonele în care au fost probleme și în care am fost personal pentru a coordona activitățile”, a completat prefectul Sorin Cornilă.

Acesta a precizat că în cursul zilei de vineri, 7 aprilie, toate drumurile județene și naționale vor fi redeschise.