Prima pagină » Două licitații pentru documentații privind modernizarea Vârfu Câmpului-Dorohoi și Dorohoi-Vama Rădăuți Prut
Administrație Economic Știri locale

Două licitații pentru documentații privind modernizarea Vârfu Câmpului-Dorohoi și Dorohoi-Vama Rădăuți Prut

Trist, dar adevărat! Războiul din Ucraiana aduce modernizări pe drumurile naționale din județul Botoșani.

După ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a preluat două sectoare de drum județean care conectează vama Racovăț, singura cu Ucraina de pe teritoriul județului Botoșani, încep și pregătirile pentru modernizarea drumurilor către Vama Rădăuți Prut cu Republica Moldova, dar prin care vine și trafic din Ucraina.

Se fac primele licitații pentru documentațiile privind modernizarea în totalitate a drumului național DN29A, Vârfu Câmpului-Dorohoi-Vama Rădăuți Prut.

Senatorul Cristian Achiței, singurul parlamentar inginer în drumuri, a anunțat că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași are în derulare două licitații pentru documentațiile tehnice privind modernizarea acestui drum extrem de important.

”DRDP are licitație pentru DALI necesar la tronsonul Vârfu Câmpului – Dorohoi, lucru pe care puteau să îl facă anul trecut. Avem expertiză încă de anul trecut, acum licitație pentru documentația tehnică. DN 29A este un drum important în momentul acesta, preluarea traficului din Rădăuțși Prut, acolo se termină DN29A, și de asemenea va debușa și traficul din Racovăț, cu Ucraina. A doua licitație lansată de DRDP Iași este Eficientizarea transportului rutier în zona Vămii Rădăuți-Prut, un proiect complex care cuprinde modernizare DN 29A Dorohoi-Rădăuți Prut, precum și extinderea drumului dintre punctul de trecere a frontierei și podul peste Prut până la vama Lipcani. DN 29A devine extrem de important pentru preluarea traficului dinspre Ucraina și intră în atenția CNAIR, are nevoie de varianta ocolitoare a Dorohoiului prin Sud, acolo SF este în lucru”, a declarat Cristian Achiței.