Prima pagină » Tîrzioru transformă Săveni în hub sportiv: 250 de copii la primul antrenament al Academiei de gimnastică Săveni
Administrație Știri locale

Tîrzioru transformă Săveni în hub sportiv: 250 de copii la primul antrenament al Academiei de gimnastică Săveni

Primul antrenament al Academiei de gimnastică ”Unirea” Săveni, desfășurat sâmbătă, 18 martie, a fost o explozie de bucurie pentru sute de copii și pentru părinții acestora.

250 de copii au fost la primul antrenament de gimnastică din județul Botoșani, desfășurat în Sala Polivalentă din orașul Săveni, cam tot atâția părținți au asistat din tribună, iar alte câteva sute de copii se pregătesc în comunele din jurul urbei conduse de primarul Relu Tîrzioru.

Planul acestuia de a transforma orașul Săveni într-un hub sportiv pare să se deruleze etapă după etapă. După investițiile realizate în terenurile de sport de la școli, s-a amenajat un teren sintetic polivalent, apoi s-a construit Sala Polivalentă și mai apoi cel mai mare stadion cu gazon artificial și tribune acoperite din județul Botoșani și regiunea de Nord-Est a României.



Proiectul Academiei de gimnastică ”Unirea” Săveni face parte din programul ,,Mișcare și sport pentru toți”.

”La Săveni, cu sprijinul Primăriei și al primarului Relu Tîrzioru, a avut loc primul antrenament al Academiei de gimnastică ”Unirea” Săveni, iar noi am demarat deja procedura pentru proiectul care ne va permite să formăm instructori de gimanistică. La Săveni se vor antrena copiii care vor ținti performanța în fimnastică, iar în comunele din zonă vom avea instructori care vor antrena copiii pentru partea de ”for all” a proiectului”, a declarat Flavius Damean, președintele Asociației culturale ”Arlechin”, cel desemnat de primarul Tîrzioru să coordoneze proiectul ”Mișcare și sport pentru toți”.

”Sportul poate transforma copiii, îi scoate din fața calculatoarelor și le poate oferi un viitor strălucit. Din acest județ, din această regiune, din acest oraș au plecat copiii care au făcut performanță în sporturile în care au descoperit că sunt talentați. Eu cred mult în puterea sportului asupra copiilor și în posibilitatea ca sportul să ducă inclusiv la dezvoltarea economică. Dincolo de faptul că actualii copii care fac sport vor fi niște adulți mai sănătoși, s-ar putea ca această academie de gimnastică înființată la Săveni să fie o pepinieră de talente și să fie un loc menit să schimbe viitorul multor copii”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.  

Pe lângă cei 250 de copii care s-au antrenat la Săveni, gimnastică vor face în comunele lor și 60 de copii din Mihălășeni, 45 din Dângeni, 35 din Manoleasa, 35 din Tudor Vladimirescu, Avrămeni, 25 din Viișoara, dar și din Vlăsinești, Hănești, Mileanca, Coțușca, Mitoc, Dobârceni,  Drăgușeni, Ungureni, Știubeni, Vorniceni. În localitățile unde nu există sală de sport, copiii vor fi antrenați în căminele culturale.

”La prima sesiune de antrenament i-am avut alăturat și pe profesorii Gabriela Răducanu și Cosmin Tărnăuceanu, iar Bety Bucur, soția antrenorului Adrian Bucur, s-a alăturat și ea proiectului în pregătirea copiilor. Toți copiii din comnune care au potențial pentru gimnastică de performanță vor fi aduși la antrenament la Săveni”, a completat Flavius Damean.

În ultimii ani, în orașul Săveni s-a investit masiv în infrastructura școlară și sportivă a urbei. Relu Tîrzioru a atras fonduri guvernamentale și europene, granturi nerambursabile pentru modernizarea grădinițelor, școlilor și transformarea Liceului Săveni într-un pol de atracție pentru elevii din această zonă.

Primăria Săveni va continua să atragă finanțări pentru dezvoltarea sportului pe plan local în primul rând pentru copiii și tineri, fiind proiecte în mai multe discipline sportive.