Prima pagină » Prefectul Cornilă anunță controale în comuna Vârfu Câmpului. ”Poate sunt 3000 de ucraineni acolo, deși nu cred” VIDEO
Administrație

Prefectul Cornilă anunță controale în comuna Vârfu Câmpului. ”Poate sunt 3000 de ucraineni acolo, deși nu cred” VIDEO

Comunele a căror populație a crescut în acte foarte mult în ultimii doi ani, prin înregistrarea a mii de cetățeni ucraineni și basarabeni, vor fi verificate de Instituția Prefectului.

Prefectul Sorin Cornilă a anunțat că prima comună vizată este Vârfu Câmpului, condusă de primarul Maria Huțu, asta deși sunt mai multe comune în care, potrivit actelor, străzile ar trebui să fie pline de ucraineni și basarabeni.  



”Analizez situația de la Vârfu Câmpului. Sunt mai multe, dar la Vârfu Câmpului are o amploare mai mare. O să facem o analiză. Am trimis deja către Ministerul Afacerilor Interne o notă cu situația de acolo. O să facem o analiză, doar să avem împreună cu Direcția de Statistică să avem rezultatele finale(n.r.: rezultatele finale ale Recensământului populației), după care să vedem cum se poate regla situația. În primul rând sunt niște cauze. Este la nivel de constatare pentru că nu avem un control în UAT-ul respectiv. Poate se adeveresc… că sunt acolo 3000 de ucraineni, deși nu cred”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu, a spus că așteaptă controlul de la Prefectură.

”Îi vom dirija către Evidența Populației din orașul Bucecea pentru a afla cauza. Noi, la Vârfu Câmpului, nu avem birou de evidență a populației”, a declarat Maria Huțu.