Prima pagină » ”Bunici de poveste”, locul unde seniorii sunt îngrijiți ca în Vest FOTO-VIDEO
Știri locale

”Bunici de poveste”, locul unde seniorii sunt îngrijiți ca în Vest FOTO-VIDEO

Astăzi a avut loc inaugurarea centrului de bătrâni ”Bunici de poveste”, locul unde părinții și bunicii noștri pot fi îngrijiți ca în țările occidentale.

În urma unei investiții consistente, în municipiul Botoșani a fost inaugurat centrul de îngrijiri persoane în vârstă ”Bunici de poveste”. Cu o capacitate de peste 30 de locuri, ”Bunici de poveste” reprezintă un concept premium de îngrijiri pentru seniori.

Tot astăzi a avut loc și sfințirea ”Bunici de poveste”, la oficierea ceremonialului religios participând și preotul Daniel Dascălu. Acesta a transmis familiei care a investit în crearea centrului ”Bunici de poveste” că anul 2023 a fost decretat de Patriarhia Română ca fiind ”anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.  

”Mă bucur că ați decis să faceți astfel încât cei care vor fi aici să se simtă foarte bine primiți, ca acasă, ca într-un loc în care crucea nu este o povară. Cei care ajung într-un astfel de loc își duc o cruce, dar aici crucea devine mai ușoară prin faptul că dumneavoastră puneți umărul la ridicarea crucii celui care este aici”, a spus părintele Dascălu.  

Asistență medicală non-stop, meniu personalizat, plimbări în aer liber, jocuri de societate, terapie prin activități, paturi reglabile electric, televizoare în fiecare cameră, grupuri sanitare adaptate persoanelor cu probleme locomotorii.

Mâncarea este oferită după meniu personalizat pe fiecare bătrân în parte în funcție de recomandările medicale, de intoleranțele fiecăruia.

Camerele sunt spațioase, holurile calde, primitoare, grupurile sanitare sunt adaptate pentru a nu îngreuna deplasarea, personalul este bine instruit și numeros. În exterior, centrul ”Bunici de poveste” are o grădină cu pomi fructiferi, leagăn, alei pentru plimbări.

”Bunici de poveste”, str. Hatman Arbore nr.50, lângă Mănăstirea Popăuți. Relații la numerele de telefon: 0750121831 / 0750661874.

De asemenea, puteți contacta reprezentanții centrului și pe pagina de Facebook ”Bunici de poveste”.