Prima pagină » Electroalfa Botoșani, printre cele șase firme din țară care primesc 7,5 milioane lei pentru a investi în cercetare
Economic

Electroalfa Botoșani, printre cele șase firme din țară care primesc 7,5 milioane lei pentru a investi în cercetare

Județul Botoșani figurează pe lista extrem de scurtă care atrage bani de la Ministerul economiei pentru o investiție într-un laborator de cercetare la o companie privată, iar asta Datorită companiei Electroalfa, condusă de familia Mioara și Gheorghe Ciubotaru.

Banii au fost alocați printr-o schemă de ajutor de stat pentru competitivitate. Cu un buget total de 30 milioane lei, Ministerul Economiei a semnat primele șase contracte de finanțare cu o valoare totală de 7,5 milioane lei.

„Companiile vor folosi aceşti bani pentru creşterea competitivităţii. Fie că aceşti bani se vor duce în laboratoare care vor ajuta creşterea calităţii produselor pe care le vor furniza, sau că vorbim de implementarea unui sistem de management al calităţii, schemele de ajutor de stat de la Ministerul Economiei se vor găsi în economia reală”,  a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Până în acest moment au fost semnate finanţări pentru şase companii: Softronic Craiova, Electroalfa Botoşani, Class Tex Satu Mare, Fiterman Pharma din Iaşi, Aerostar Bacău şi Scheffler România.

Este o premieră ca la o sesiune de finanțare pentru companii private, jumătate din contracte să meargă spre regiunea Moldovei, respectiv Electroalfa Botoșani, Aerostar Bacău și Fiterman Pharma Iași.

Companiile trebuie să vină cu jumătate din investiţie, iar restul este asigurat de granturi din bugetul de stat.