Prima pagină » ”Innamorata di te”. Directorul Operei din Cluj, show cu Filarmonica transformată de Mirel Manea
Știri locale

”Innamorata di te”. Directorul Operei din Cluj, show cu Filarmonica transformată de Mirel Manea



O seară romantică cu muzică italiană a pregătit Filarmonica ”George Enescu” Botoșani, condusă de marele artist Mirel Manea, pentru sărbătoarea românească a dragostei, Dragobetele.

Și botoșănenii au simțit încă o data inspirația lui Mirel Manea în alegerea combinației care să ofere un adevărat recital de muzică de calitate, dar și un show în același timp.

Pe lângă extraordinarii artiști ai Filarmonicii Botoșani, pe scenă a fost și baritonul Florin Estefan, directorul Operei din Cluj-Napoca, care s-a folosită din plin calitățile de actor și a avut o comunicare verbală permanentă cu publicul și a introdus glume de bună calitate pe tot parcursul spectacolului.

Seara ”Innamorata di te ” l-a avut ca dirijor pe Vladimir Lungu, iar Florin Estefan a făcut echipă perfectă cu tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de momentele lui Emy Drăgoi la acordeon, alături de cele două fiice ale acestuia din urmă, Bianca și Alessia Drăgoi la vioară.

”Am spus hai să facem muzică sirop în așa fel încât oamenii să facă diabet lângă noi, o dulcegărie continuă. Și împreună cu Eusebiu am făcut acest program, Innamorata di te, și iată că suntem la Botoșani grație managerului vostru, Mirel Manea. Îl apreciez foarte mult pe Mirel Manea. Eu sunt managerul Operei din Cluj și mâncăm aceeași pâine, știu ce zbateri are la început și mi-am propus să îl susțin și să îl sprijin și am acceptat să vin pentru că eu am cântat prima dată la Botoșani în urmă cu fix 20 de ani, la Teatru. Cu Mirel Manea ne propunem să mai facem proiecte. Eu nu am vrut neaparat să vin la Botoșani pentru că am spus ”Ce mergem acolo? Cum o fi?”. Dar am avut o surpriză extraordinar de plăcută, întâlnind această orchestră întinerită cu un vibe bun”, a au fost cuvintele laudative ale lui Florin Estefan pentru Mirel Manea și Filarmonica Botoșani, precizând că pe viitor Opera Cluj-Napoca și Filarmonica ”George Enescu” vor avea mai multe colaborări.

A fost o seară plină de romantism, cu muzică ”pentru îndrăgosteală”, cum a spus Florin Estefan, o completare perfectă a liniei trasată de Mirel Manea în parcursul Filarmonicii Botoșani și care va continua cu câteva concerte absolut fenomenale atât în Botoșani, cele cu Iris, Holograf și Voltaj, cât și pe plan extern, cum ar fi în deschiderea festivalului de film din Veneția.

Să nu uităm, pentru Mirel Manea limita e cerul, iar Botoșani trăiește un vis frumos… și este doar începutul lui.