Prima pagină » Începe proiectul de 2,5 milioane euro cu care scăpăm de 100.000 tone de gunoi de pe 3 hectare
Administrație

Începe proiectul de 2,5 milioane euro cu care scăpăm de 100.000 tone de gunoi de pe 3 hectare

Primăria municipiului Botoșani a făcut rost de banii necesari pentru a scăpa de munții de gunoaie de lângă fosta groapă de gunoi și pădurea Rediu.

Proiectul „Închidere SST neconforme în municipiul Botoșani, județul Botoșani” a ajuns la momentul de debut. Finanțat prin Programul „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” – RO – Mediu, în valoare de 2,5 milioane euro, prin acest proiect municipalitatea reușește să închidă una din marile probleme existente la nivelul municipiului Botoșani.

Lucrările vizează gunoaiele depozitate pe 3 hectare de teren în imediata apropiere a pădurii Rediu.

”Am avut nevoie de aceste spații de stocare temporară neconforme (SST) după ce a fost închis depozitul de deșeuri iar un alt proiect de management integrat întâmpina mari întârzieri.  La început, am deschis doar un spațiu și în final am ajuns să avem 3. Am militat pentru închiderea in situ a acestor SST-uri, care presupune lucrări direct pe amplasamentul depozitelor, în loc să relocăm deșeurile și mă bucur că am reușit să văd împlinit acest deziderat. Ne aliniem condițiilor de respectare a mediului înconjurător și facem parte a sistemului integrat de management al deșeurilor”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a spus că acest proiect va fi implementat de Primărie până în aprilie 2024, timp în care o cantitate uriașă de deșeuri vor mai înceta să fie o problemă pentru municipiul Botoșani.

Este un proiect depus prin Ministerul Mediului în colaborare cu un grant pe fonduri norvegiene, un proiect prin care se vor închide cele trei SST-uri de lângă fosta groapă de gunoi unde s-au adunat 100.000 tone de deșeuri. O realizare mare a administrației Cosmin Andrei! Am luptat mult pentru acest proiect și administrativ s-au făcut eforturi foarte mari pentru atragerea acestei finanțări, motiv pentru care felicit pe această cale și colegii din Primărie pentru realizarea acestui proiect”, a precizat viceprimarul Buhăianu.