Prima pagină » Gheorghiu face minuni și atrage sume record în Bucecea, cel mai mic oraș din județ, prin PNRR: 11,6 milioane euro
Administrație

Gheorghiu face minuni și atrage sume record în Bucecea, cel mai mic oraș din județ, prin PNRR: 11,6 milioane euro



Bucecea, cel mai mic oraș din județul Botoșani, se bate de la egal cu localități mult mai mari din județ și chiar din regiunea Moldovei ori din țară la capitolul atragerii de fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).

Primarul Angel Gheorghiu a făcut un bilanț al proiectelor pentru care a semnat deja contractele de finanțare prin PNRR și totalul de până acum se ridică la 11,6 milioane euro.

De la microbuze electrice, la reabilitări de clădiri, piste de biciclete, insule ecologice digitalizate, toate acestea în paralel cu proiectele cu finanțare locală și națională cum ar fi construcția de blocuri ANL, creșă, grădiniță, extinderea apă-canalizare și gaz.

”Aceste proiecte care sunt prezentate mai sus si la care avem semnate contractele de finanțare însumează 11.669.000 euro, perioada de implementare fiind de 36 de luni. Este un record absolut al Primăriei orașului Bucecea atragerea acestor fonduri europene”, a declarat primarul orașului Bucecea.

Lista celor 6 proiecte care aduc în Bucecea 11,6 milioane euro prin PNRR:

1. Realizare piste de biciclete ( pe traseul Călinești Releu – ieșirea din Bucecea spre Huțani și de la Liceul Tehnologic Bucecea spre ieșirea din localitate pe direcția Vârfu Câmpului pe ambele sensuri in lungime de 4 km – valoare totală de 4.381.580 lei aproximativ 900.000 euro ). Fonduri PNRR

2. Construire de locuințe pentru tineri prin PNRR in valoare de 8.903.812 lei – aproximativ 1.800.000 euro ( 4 blocuri de locuințe).

3. Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea – valoare contract 41.714.910 lei aproximativ 8.513.000 euro – din care UAT Bucecea este beneficiară a două microbuze pentru ruta Bohoghina – Bucecea – Călinești ). Fonduri PNRR

4. Reabilitare cladire Casa Casatoriilor – Componenta 10 Fondul local ( Reabilitare moderata a cladirilor publice pentru a imbunatati serviciile publice prestate la nivelul unitatilor administrativ teritoriale) – valoarea fondurilor fiind de 394.000 lei aproximativ 80.000 euro.

5. Reabilitare Cladire sediul Primariei – Componenta 10 Fondul local PNRR in valoare de 1.154.731 lei – aproximativ 240.000 euro.

6. Infiintare de insule ecologice digitalizate in orasul Bucecea prin fonduri europene in valoare de 668.000 lei aproximativ 136.000 euro. Vor fi modernizate toate punctele de colectare in zona blocurilor si se vor distribui cartele per/ apartamente.

”La aceste proiecte se mai adaugă alte câteva proiecte aflate in diferite faze de implementare din care as vrea sa reamintesc cele mai importante: Construire creșă mică tot prin fonduri europene in valoare de 2.000.000 euro la care s-a predat amplsamentul constructorului, construire blocuri ANL, a fost finalizată licitația și urmează predarea amplasamentului contructorului – valoare de 9.000.000 lei, Licitație pentru schimbarea tuturor lămpilor cu LED cu sistem de telegestiune atât din Bucecea cât și din Călinești și Bohoghina, S-a predat amplasamentul în vederea modernizării unui număr de cinci străzi prin CNI – Lucrări în prima intervenție în valoare de 8.000.000 lei. De asemenea suntem în faza de pregătire a licitației pentru execuția proiectului Modernizare drumuri de interes local, 7,4 km în valoare de 13.400.000 lei. Vă mulțumim celor care ați avut încredere în noi și de asemenea mulțumesc echipei pe care o am zi de zi alături de mine în vederea depunerii și implementării acestor proiecte de mare importanță pentru dezoltarea orașelului în care trăim.Doamne, ajută să le ducem pe toate la îndeplinire!”, a mai spus primarul orașului Bucecea.