Prima pagină » Primăria Săveni transformă cu fonduri europene o clădire monument istoric în Centru suport pentru situații de urgență
Administrație Știri locale

Primăria Săveni transformă cu fonduri europene o clădire monument istoric în Centru suport pentru situații de urgență



Primăria Săveni va organiza, în data de 26 ianuarie, deschiderea ofertelor la licitația pentru construirea unui Centru de asistență și support pentru Situații de Urgență.

Licitația are o valoare de 1,5 milioane lei, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene atrase printr-un proiect depus la AFIR, cât și o cotă de cofinanțare din bugetul local.

Proiectul propune realizarea unui centru de asistență și suport pentru situații de urgență cauzate de dezastre naturale, antropice, situații familiale, amenajat într-o clădire existentă, monument istoric. Se propune amenajarea a șase camera de adăpost temporar a persoanelor aflate în dificultate, patru din ele fiind dotate cu grup sanitar propriu. Două din cele șase camera vor fi accesibile și persoanelor cu dizabilități locomotorii. Camerele pot dispune de maxim trei și patru locuri, ultimele având o camera de zi adiacentă pentru luat masa și alte activități.

Clădirea are o suprafața de 560 metri pătrați, iar terenul adiacent are o suprafața de 3018 mp.

Viitorul centru va fi dotat cu vestibul, oficiu, vestiar, grup sanitar angajați, cabinet medical, trei birouri, două camera de zi, șase camera pentru situații de urgență cu grupuri sanitare proprii, sală multifuncțională, spălătorie-uscătorie, central termică, holuri.