Prima pagină » Minunea continuă! Concertul pentru Anul Nou 2023 al Filarmonicii Botoșani a atras și public din Suceava, Piatra Neamț și Bistrița. Felicia Filip și Horațiu Mălăiele, geniali
Știri locale Visit Botoșani

Minunea continuă! Concertul pentru Anul Nou 2023 al Filarmonicii Botoșani a atras și public din Suceava, Piatra Neamț și Bistrița. Felicia Filip și Horațiu Mălăiele, geniali



Primul Concert pentru Anul Nou cu artistul Mirel Manea la conducerea Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani a fost DE VIS!

Minunea continuă și spectacolele Filarmonicii Botoșani se desfășoară cu toate biletele vândute, chiar dacă sunt două zile consecutive pentru Concertul de Anul Nou.

Acest eveniment a transformat Botoșani în pol de atracție nu doar pentru botoșăneni, ci și pentru vecinii din regiune.

Concertul gândit de Mirel Manea a fost un show în adevăratul sens al cuvântului și, așa cum ne-a obișnuit marele artist, totul a fost atent pregătit încă de pe treptele Casei Sindicatelor și din holul sălii de spectacol. Îndrăgitul Ducu Bertzy era cânta și încânta în holul Casei Sindicatelor și cei veniți la Concertul pentru Anul Nou nu știau că pentru prețul unui bilet au avut parte de fapt de mai multe evenimente. Totul aranjat cu flori, covorul roșu la locul lui pentru a te face să plutești încă dinaintea concertului, iar faptul că în hol cânta Ducu Bertzi a transformat totul în ceva de vis încă înainte să înceapă.



Pe scenă, eroii noștri de la Filarmonica ”George Enescu”, conduși de marele Mirel Manea, au avut ca parteneri câțiva coloși ai României. Soprana Felicia Filip ne-a pus lângă marile scene ale lumii și ne-a reamintit că Botoșani este capitala culturii din România, că Mihai Eminescu este geniul care domină acest loc și toată țara, ne-a reamintit că suntem norocoși să pășim pe unde a fost Eminescu… dar și George Enescu, Grigore Antipa, Nicolae Iorga, Ștefan Luchian și mulți alți titani.

Marele actor Horațiu Mălăiele ne-a încântat cu poeziile lui, 700 de persoane îl savurau în timp ce recita poezii sau monologurile sale. Pe scenă Bri Sonores, tenorii care au câștigat în urmă cu câțiva ani Românii au talent, și dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, unul dintre cei mai energici dirijori care au prestat la Botoșani, au completat perfect tabloul unui concert de vis. La pauză, corpul de balet The Sky a făcut ca totul, dar absolut totul să fie la Botoșani, la Filarmonică, perfect!

”Avem oaspeți de la Suceava, Piatra Neamț și Bistrița”, a anunțat pe scenă marele artist Mirel Manea, managerul de care avea nevoie Filarmonica și municipiul Botoșani să ne facă iar mândri, să ne facă să reîncepem să iubim acest loc, să reîncepem să ne prețuim acest oraș care ne este casă și care merită mai multă apreciere din partea noastră și a întregii țări.

Minunea continuă și astăzi, sâmbătă, de la ora 18.30 cu a doua zi a Concertului pentru Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani.

Anul abia a început și să nu uităm că pentru Mirel Manea limita este doar cerul, pentru că are niște oameni minunați în componența orchestrei, iar 2023 marchează 70 de ani de existență a Filarmonicii Botoșani și ce ne pregătește marele artist cu fenomenala Filarmonică este demn de marile capitale ale lumii.

Bogdan CALINIUC

 



SURSA FOTO: contul de Facebook Liviu Sorinel