Prima pagină » O femeie de afaceri și-a deschis propriul restaurant, Delicios-Armonios-Românesc, după ani de cursuri cu cei mai buni chefi
Economic Știri locale

O femeie de afaceri și-a deschis propriul restaurant, Delicios-Armonios-Românesc, după ani de cursuri cu cei mai buni chefi



Familia Violeta și Cristian Achiței este una dintre cele mai cunoscute din Botoșani, cu business-uri în mai multe domenii, inclusiv în HoReCa.

Cei doi au construit de la zero un restaurant cu sală de evenimente, parcare proprie la ieșirea din Zăicești spre Zosin, asta după ce Violeta Achiței a urmat ani la rând cursuri cu cei mai buni chefi din România, dar și cele mai râvnite cursuri din Europa.

Duminică după-amiază a avut loc marea deschidere a Restaurantului D.A.R., sub îndrumarea executive-chef Bogdan Cosma, care are o experiență de zece ani în domeniu și titluri obținute în Franța.



Peste 100 de invitați, prieteni, oameni de afaceri cunoscuți, muzică de cea mai bună calitate oferită de trupa condusă de Virgil Prispian și Mădălina Omania, vinuri românești de excepție adusă de somelierul Florin Huștiuc de la Diasos, totul pentru marea deschidere a Restaurantului D.A.R.

Ce înseamnă D.A.R.? Delicios, Armonios, Românesc!

Restaurantul D.A.R. reprezintă un fusion de bucătării internaționale cu mâncare ”corect gătită”. 

„D.A.R înseamnă delicios, armonios, românesc, de aici am pornit tot conceptul. Acum patru ani l-am întâlnit pe Bogdan (Cosma, n.r.), Se poate și la Botoșani să fie altceva, să gătim armonios, corect, delicios și românesc”, a declarat femeia de afaceri Violeta Achiței.



Executive-chef Bogdan Cosma spune că proiectul de la Botoșani al Violetei Achiței este unul care are la bază gătirea corectă a preparatelor, indiferent de stilul acestora.

”Am niște reguli și principii stricte, pentru că într-o bucătărie dacă nu ai strictețe și să folosești reguli foarte stricte se va întâmpla orice altceva, doar să nu fie o bucătărie. Nu aș spune că este un stil italienesc, franțuzesc sau orice altceva. Singurul ingredient care nu va lipsi din această bucătărie va fi untul, pentru că întotdeauna gustul este dat de tigaie-unt”, a spus și Bogdan Cosma.

Puteți merge zilnic să vă delectați cu preparatele gătite în Restaurantul D.A.R., însă acolo vor putea fi organizate și conferințe, petreceri de nunți sau botez, având o capacitate de 250 de locuri.

Complexul construit de familia Violeta și Cristian Achiței cuprinde clădirea principală a Restaurantului D.A.R, însă și un hambar care va deveni funcțional de anul viitor și unde se va găti ca pe vremuri, în lut.

”Va fi mâncare cu gust care vă va face să vă reîntoarceți”, a completat Violeta Achiței.

Restaurantul D.A.R. va organiza ți Revelionul 2023 cu muzica Tarafului ”Busuioc” din Chișinău și cu un meniu care va cuprinde brânzeturi, hamon, pește, vită și creveți.

Prețul pentru o persoană este de 500 de lei pentru petrecerea din noaptea de Revelion, iar rezervările le puteți face la numărul de telefon 0744122379.