Prima pagină » Marele Mirel Manea scrie istorie și pentru România cu Filarmonica Botoșani în Marea Britanie
Știri locale

Marele Mirel Manea scrie istorie și pentru România cu Filarmonica Botoșani în Marea Britanie



Credeam că doar noi în Botoșani ne delectăm cu ”nebunia” lui Mirel Manea și mega-concertele Filarmonicii ”George Enescu”, dar marele artist are cu totul alte planuri și limita pentru el este doar cerul.

Starul aflat la conducerea prestigioasei Filarmonici ”George Enescu” scrie istorie pentru România la nivel internațional.

Când a devenit director al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, marele artist Mirel Manea anunța că instituția de cultură va cunoaște și gloria la nivel internațional.

Marele drum internațional al Filarmonicii Botoșani a început în această săptămână, în Edinburgh, capitala Scoției, United Kindom, într-o sală cu 2500 de locuri.

A fost primul concert internațional al Filarmonicii Botoșani după o pauză de mai bine de 13 ani, iar zilele următoare urmează ascensiunea în Regatul Unit al Marii Britanii.

 

”Împreuna cu Filarmonica Botosani îmi continui drumul pe o cale strălucită și optimistă.

Succes de amploare pentru Filarmonica „George Enescu” Botosani la Edinburgh, capitala Scoției, într-o sala de peste 2500 de locuri. La aniversarea celor 70 de ani de la înființare, succesul și stralucirea Filarmonicii au fost uimitoare, dar calea către faima mondială abia a început. Sunt de fiecare dată impresionat de energia artistică a acestor muzicieni, colegii mei, care dau absolut totul și mă inspiră să fac la fel. Îmi doresc multe colaborări viitoare alături de ei”, a declarat marele artist Mirel Manea, directorul Filarmonicii Botoșani, ambasador cultural al municipiului și județului.

PRIMA FILARMONICĂ DIN ROMÂNIA CARE FACE ASTA

Mirel Manea a făcut în așa fel încât Filarmonica Botoșani să fie prima din România care va concerta în Marea Britanie în renumite săli de spectacole.

”Turneul din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord are în program concerte în cele mai mari săli, suntem poate singura filarmonică din România care concertează la Royal Concert Hall Glasgow, St. Davids Hall Cardiff, Symphony Hall, Liverpool Philharmonic, Eventim Apolo London, Manchester Bridgewater Hall, etcc ..săli cu o capacitate de două-trei mii de locuri. Am fost copleșit de reacţiile pozitive şi de primirea frumoasă din partea Consulatului General al României la Edinburgh care are în competență teritorială Scoția și Irlanda de Nord, am avut parte de o experienţă unică, de neuitat şi îmi place să cred că am oferit un motiv de a fi mândri că suntem români, din Botosani”, a completat marele artist aflat la conducerea Filarmonicii Botoșani.

Mirel Manea a fost primit de către Ambasadorul României, Excelența Sa, doamna Laura Daniela Popescu, la reședința din Londra.

”Pentru prima oară, Filarmonica Botosani, o adevărată selecţionată formată din instrumentisti valoroşi, a primit invitaţia de a efectua un turneu de promovare și aprofundare a relațiilor dintre România și Marea Britanie, a valorilor europene, a imaginii românilor în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În premieră, mi-am propus ca acest turneu sa se înscrie în amplul demers de diplomaţie culturală susținut de 70 de ani de Filarmonica „George Enescu” Botoșani. Prezența Filarmonicii pe aceste scene mari ale lumii este un veritabil moment de diplomație culturală și în această seară, amprenta Filarmonicii din Botoșani va rămâne pe cea mai cunoscută şi frumoasă sală de concerte din Londra, Eventim Apollo Hall”, a concluzionat directorul Mirel Manea.

Primăria Municipiului Botoșani şi Consiliul Local al Municipiului Botoșani sunt principalii susținători ai Filarmonicii „George Enescu” Botoșani.