Prima pagină » După ce a reușit să primească finanțare pentru apă și asfalt, Primăria Nicșeni va lua prin PNRR 14 stații inteligente de autobuz
Administrație Știri locale

După ce a reușit să primească finanțare pentru apă și asfalt, Primăria Nicșeni va lua prin PNRR 14 stații inteligente de autobuz



Anul 2022 este cel în care comuna Niceșeni a fost inclusă pe cele mai multe programe de finanțare, atât cu fonduri europene, cât și guvernamentale, iar 2023 va fi anul în care investițiile vor fi și demarate.

Primarul Claudiu Bulboacă a anunțat că Nicșeni a fost inclusă pe lista pentru finanțări prin Programul Național de Redresare și Reziliență cu două proiecte care vizează achiziții de stații de autobuz prin asigurarea infrastructurii pentru transport verde și infrastructură de igienizare smart.

Astfel, în cele trei sate ale comunei vor fi montate 14 stații de autobuz inteligente, cu încărcare solară, dar și 14 coșuri de gunoi smart.

”Este vorba despre un proiect care prevede dotarea comunei cu mobilier urban inteligent, stații de autobuz fotovoltaice și infrastructura de igienizare, respectiv coșuri de gunoi cu senzori și tehnologie bazata pe GPS care oferă date despre gradul de umplere al acestora”, a declarat Claudiu Bulboacă.

În acest an, comuna Nicșeni a primit finanțare pentru înființarea rețelei de apă și pentru asfaltarea mai multor kilometri de drum comunal.