Prima pagină » Start ”Restaurări Grafice”, proiectul prin care un licean și Primăria încearcă să salveze clădirile istorice degradate FOTO
Administrație Știri locale

Start ”Restaurări Grafice”, proiectul prin care un licean și Primăria încearcă să salveze clădirile istorice degradate FOTO



Primăria Botoșani și elevul Codrin Manea au demarat proiectul ”Restaurări Grafice” prin care se încearcă sensibilizarea și încurajarea proprietarilor clădirilor istorice aflate în stare de degradare pentru a investi în restaurarea acestora.

”Proiectul ,,Restaurări Grafice” a început și deja primele două desene au fost așezate în fața clădirilor, casele Silion și Pisoschi. Casa Silion este una dintre cele mai mari bijuterii arhitectonice din țară, este făcută de o femeie arhitect. M-a fascinat cel mai mult. Casa Pisoschi, de pe Pietonalul Unirii, este minunată. Mi-aș dori să locuiesc acolo! Terasa care iese afară, în fața Muzeului, este genială”, susține tânărul Cordin Manea, elev al Liceului de Arte.

În timp ce Casa Silion este în proprietate privată și se află în stare avansată de degradare, Casa Pisoschi este în proprietatea unei instituții publice.

După cele două clădiri, urmează încă vreo câteva, inclusiv cinci din zona Centrului Istoric, cu Casa Ankele în prim-plan.

Tânărul elev Codrin Manea susține că Botoșani este un oraș artistic și trebuie să se depună toate eforturile necesare pentru ca bijuteriile istorice ale acestuia să fie salvate. Mai mult decât atât, Codrin Manea lucrează benevol la acest proiect împreună cu Primăria Botoșani.

”Noi nu suntem înnebuniți după bani, suntem îndrăgostiți de artă și dorim să facem arată în continuare. Suntem câțiva în oraș care vedem Botoșani artistic foarte mare. Este unul dintre cele mai mari orașe artistice din lume chiar. Ești la doi pași de cele mai frumoase biserici din lume, doi pași de Cernăuți, peste tot unde te întorci dai de Eminescu, de Enescu, de ”uriași” și de aceste bijuterii arhitectonice pe care trebuie să le salvăm pentru că este un oraș de cultură”, a precizat Codrin Manea.