Prima pagină » Botoșănenii au câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Monodramă din Algeria
Știri locale

Botoșănenii au câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Monodramă din Algeria



Sursa foto: pagina de Facebook Ella Nistor

Teatrul pentru copii și tineret ”Vasilache” a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional Feminin de Monodramă ”Aicha Adjouri” din Algeria.

Actrița Silvia Răileanu a impresionat juriul acestui festival din Algeria și l-a convins să acorde Teatrului ”Vasilache” marele premiu pentru piesea ”Să nu ne răzbunați”, după o adaptare text a jurnalistului Ionuț Poclid.

”Acum 3 ani și jumătate aveam premiera la ,,Să nu ne răzbunați”. Cine s-ar fi gândit atunci că acest spectacol ne va purta peste mări și țări, unde vom avea parte de întâlniri extraordinare și unde munca noastră va fi recunoscută și apreciată. Raileanu Silvia și Ionut-Alex Poclid se află acum în Algeria unde au luat Trofeul Festivalului Internaţional Feminin de Monodramă „Aicha Adjouri”. Felicitări, dragilor! Chiar dacă fizic nu am putut fi alături, am fost permanent cu gândul și sufletul la voi!

Mulțumim mult pentru sprijin Teatrului pentru copii și tineret Vasilache și lui Marius Rogojinschi!”, a scris actrița Mirela (Ella) Nistor pe pagina sa de Facebook. 

Echipa Teatrului ”Vasilache” din Botoșani va fi premiată și de Universitatea El Oued. 

Spectacolul „Să nu ne răzbunaţi” (adaptare text de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor; distribuţia: Silvia Răileanu; voce text: Cezar Amitroaei; montaj şi procesare video: Florin Petrosceac).