Prima pagină » O clasă de la Școala 17 a mutat ora de muzică și mișcare în patinoarul de la Cornișa
Știri locale

O clasă de la Școala 17 a mutat ora de muzică și mișcare în patinoarul de la Cornișa



Într-un sistem educațional în care principala nemulțumire este incapacitate acestui sistem de a trata elevii ca niște copii și nu ca niște roboți care au ca misiune doar să asimileze mecanic informații, în care bucuria și starea de bine a copiilor este o preocupare aflată la coada clasamentului, o învățătoare din Botoșani își învață elevii să fie și buni colegi, să empatizeze, să lucreze în echipă, acest ultim aspect lipsind multor generații, și mai ales să iubească școala și orele de curs.

Elevii clasei a II-a A de la Școala nr. 17 din Botoșani au mutat ora de muzică și mișcare în patinoarul de la Cornișa Aquaparc&Sports și au învățat prin joacă.

Anca Bogdana Dumitriu, învățătoarea clasei a II-a A de la Școala generală nr. 17, a vrut ca elevii săi să aibă parte de o oră petrecută ca o echipă, colegii de clasă să devină și parteneri de joacă, să petreacă timp de calitate și să învețe să se sprijine unul pe celălalt ținând cont de faptul că nu toți știau să patineze și, nu în ultimul rând, să învețe în timp ce se joacă.

 

”Ora noastră de muzică si mișcare a fost altfel… ” Muzică și mișcare pe patine”…O activitate desfășurată într-un alt mediu educațional ține locul a o sută de povești și explicații. Cum acasă nu sunt sigură că elevii reușesc să facă mișcare sau să facă o ieșire împreună cu familia la patinoar, cel mai potrivit este să inițiez eu, în calitate de cadru didactic, acest lucru. Acțiunea este și mai valoroasă cu cât, fiind realizată cu întregul colectiv de elevi, ea va putea fi evaluată la nivelul orelor de muzică și mișcare, de comunicare în limba română sau dezvoltare personală. Pe lângă cunoștințele, abilitățile și deprinderile dobândite de elevi în timpul acestei activități la Patinoarul Cornișa, elevii au avut ocazia să-și educe conduita comportării într-un spațiu public, să empatizeze unii cu ceilalți, să se ajute, să se încurajeze unii pe ceilalți și să învețe lucruri noi prin descoperire și cooperare”, a declarat Anca Bogdana Dumitriu, învățătoarea clasei a II-a A de la Școala generală nr. 17.