Prima pagină » FOTO Se schimbă integral sistemul de iluminat de la Cornișa Aquaparc&sports cu lămpi LED produse la Timișoara
Administrație Știri locale

FOTO Se schimbă integral sistemul de iluminat de la Cornișa Aquaparc&sports cu lămpi LED produse la Timișoara



Cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei, Cornișa Aquaparc&sports Botoșani, investește în eficientizarea energetică.

Sistemul de iluminat public al parcului întins pe aproape 40 de hectare de teren este modernizat în aceste zile și mai sunt de schimbat doar câteva lămpi din cele vechi.

Eugen Țurcanu, directorul Cornișa Aquaparc&Sports, a declarat că investiția se realizează din veniturile parcului de agrement.



”Primăria a schimbă prin oraș lămpile vechi cu lămpi LED, dar nu a prins și Cornișa. Din acest motiv am luat decizia de a monta lămpi LED în locul celor vechi, lămpi produse la Timișoara, care din fabrică sunt setate ca începând cu ora 23.00 să își reducă intensitatea cu 40% până dimineața pe la 5.00, pentru a face o economie cât mai consistentă la consumul de energie electrică”, a declarat Eugen Țurcanu.

175 de lămpi LED produse în România, la Timișoara, vor fi montate în total în Cornișa Aquaparc&Sports și vor reduce consumul de energie pentru iluminat stradal cu aproape 50%.

Cornișa are bazine acoperite de înot, zonă SPA, patinoar acoperit cu singura pistă de curling din zona de Nord a României, terenuri de sport acoperite(fotbal, tenis), râu artificial de rafting, skateparc.