Prima pagină » Mirel Manea duce Filarmonica în capitalele luxului și eleganței: turneu în UK, concerte în Burj Al Arab și Veneția 
Știri locale

Mirel Manea duce Filarmonica în capitalele luxului și eleganței: turneu în UK, concerte în Burj Al Arab și Veneția 



După ce a transformat, în timp record, Filarmonica de Stat ”George Enescu” Botoșani în cea mai importantă instituție de cultură pe plan local, directorul Mirel Manea anunță și primele turnee internaționale ale Filarmonicii după o pauză de ani buni.

Marele artist Mirel Manea a preluat în acest an conducerea administrativă a Filarmonicii Botoșani și anunța, încă din planul de management cu care a câștigat concursul, transformarea acestei instituții din toate punctele de vedere atât pe plan local și național, cât și pe plan internațional.

Mirel Manea este singurul artist român și printre cei extrem de puțini care au primit permisiunea de a filma la Colosseumul din Roma, în ultimii ani a susținut concerte în New York, Miami, Dubai, Monaco, Roma, Veneția, Bruxelles, iar acum vrea să ducă pe scenele internaționale și Filarmonica Botoșani.

”M-am întâlnit, la Roma si Vatican, cu ambasadori acreditați la Sfântul Scaun, totodată am discutat si despre posibilitatea implicării Ambasadei României de la Roma într-o cooperare activa cu Filarmonica Botoșani pe tema celor 70 de ani de la înființare, am stabilit sa colaboram îndeaproape pentru a reuși împreuna identificarea unor concerte frumoase si un act artistic de calitate pe scenele din Italia în viitorul apropiat”, a declarat Mirel Manea.



După mulți ani, peste 15, în care Filarmonica Botoșani nu a mai concertat peste hotare, Mirel Manea începe proiectul său internațional în Marea Britanie.

”Am salutat, de asemenea, interesul doamnei Ellen Kent, CEO al Companiei Senbla din Marea Britanie, și propunerea pentru orchestra Filarmonicii Botoșani de a participa la proiectul muzical “ Love Actually “ în perioada 23 noiembrie – 13 decembrie 2022. Am întreprins diligențe în acest sens, inclusiv la nivelul Ambasadei României din UK”, a completat directorul Filarmonicii Botoșani.

Turneul va avea loc in cele mai importante locații din UK, precum:

Symphony Hall, Birmingham

Royal Concert Hall, Glasgow

St Davids Hall, Cardiff

Eventim Apolo, Londra.

Din UK, Mirel Manea vrea să ducă Filarmonica în capitala LUXULUI la nivel mondial.

”Sunt încântat să vă anunț ca vom participa la unul dintre cele mai importante evenimente care va avea loc la Burj Al Arab, simbolul global al luxului arab. Un eveniment cultural și social de înalt nivel sub patronajul Companiei Noble MC si familiei regale si guvernate din Dubai, Familia Al Maktoum. Orchestra de Camera a Filarmonicii va performa cu mult farmec si profesionalism la Burj Al Arab in data de 17 martie 2023”, a completat artistul.

Filarmonica Botoșani este invitată în data de 24 Martie 2023 la Chișinău.

”Multe mulțumiri doamnei director, Bivol Svetlana! Alături de Filarmonica Națională din Chișinău, două orchestre unite pe aceeași scena, sub bagheta dirijorului Mihail Agafita vor concerta la Palatul Republicii de “Ziua Unirii Basarabiei cu România” care este sărbătorită în fiecare an la 27 martie la Chișinău”, a mai spus Mirel Manea.

Notorietatea de care se bucură la nivel mondial marele artist botoșănean Mirel Manea va fi transferată și Filarmoncii Botoșani printr-o prezență la un eveniment de gală al planetei.

”Un alt mare angajament a venit din partea celebrei soprane Delia Grace Noble, noi fiind singura Filarmonică din România, și mărturisesc cu mari emoții, cu o imensă onoare, invitată să participe la deschiderea celui de-al 80-lea Festival de Film de la Veneția 2023. Vom concerta in data de 8 Septembrie la Palazzo Ducale Venezia în cadrul “Bienala Internațională de Artă de la Veneția 2023”, LIX Esposizione internazionale d’arte di Venezia”, a concluzionat Mirel Manea.

Acesta nu a ascuns că vrea să transforme concertele locale ale Filarmonicii Botoșani în evenimente la care să vrea să participe români din toate zonele țării, iar pe plan internațional vrea să o facă dorită la cele mai prestigioase evenimente din lume.