Prima pagină » A fost emis primul acord de mediu pentru un tronson din A8, Autostrada Unirii. Urtoi: ”Se poate trece la proiectare și execuție”
Economic Știri locale

A fost emis primul acord de mediu pentru un tronson din A8, Autostrada Unirii. Urtoi: ”Se poate trece la proiectare și execuție”




 

Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor pentru a superviza aprobarea documentației necesare pentru construirea autostrăzilor din regiunea Moldovei, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că s-a obținut primul acord de mediu pe A8, viitoarea autostradă care va conecta nordul Moldovei de Ardeal.

Avem primul ACORD DE MEDIU pe A8! "Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț, Secțiunea III Leghin-Tg.Neamț (Moţca)" După luni de muncă din partea celor din CNAIR (departament Mediu și departament Tehnic), proiectantul Acciona, consultantul EPC, consultantul Protelco, APM Neamț, APM Iași și alte instituții avizatoare iată că de astăzi avem primul Acord de Mediu pe A8. Aș putea spune că asistăm la un moment istoric, în condițiile în care un astfel de Acord de Mediu pe A8 a fost respins în 2011! Din acest moment se poate trece la etapa următoare pe această secțiune, adică licitația de Proiectare + Execuție! Urmează emiterea Acordului de Mediu pe secțiunea I, Tg.Mureș-Miercurea Nirajului și cel de pe secțiunea II, MiercureaNirajului-Leghin”, a scris Urtoi.

Acesta a reamintit că tronsoanele de capăt ale autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungeni sunt prinse la finanțare prin PNRR și au ca termen de finanțare 2026.

Mai mult decât atât, Urtoi anunță că va monitoriza și un proiect care vizează direct județul Botoșani și conectarea acestuia la viitoarele șosele de mare viteză.

”Voi continua să mă implic din poziția pe care o am și în monitorizarea proiectelor A7, A13, Dex Focșani-Brăila, Dex Botoșani-Suceava, Dex Bacău-Piatra Neamț, Variante Ocolitoare, deoarece avem nevoie de această infrastructură rutieră în Moldova”, a concluzionat consilierul ministrului Transporturilor.