Prima pagină » 600.000 euro pentru lămpi LED inteligente în Bucecea
Administrație Știri locale

600.000 euro pentru lămpi LED inteligente în Bucecea




Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, a anunțat că urbea pe care o conduce va avea sistem inteligent de iluminat public.

Acesta susține că Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Bucecea și în localitatile componente, Călineși și Bohoghina, inclusiv zonele de parcări publice și intrări la blocuri, este în curs de implementare.

”În urma demersurile inițiate de acum un an, am primit confirmarea obținerii unei finanțări în cuantum de 2.962.917 lei, aproximativ 600.000 euro, pentru modernizarea întregului sistem de iluminat cu lămpi cu LED, circa 889 corpuri de iluminat. Prin Programul privind creșterea eficientei energetice a infrastructurii de iluminat public se va urmări în primul rând reducerea costurilor facturilor și îmbunătățirea calității serviciului prin creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Se va utiliza un sistem digital de control – sistem telegestiune pentru a fi cât mai eficient”, a declarat Angel Gheorghiu.

Primarul orașului Bucecea a precizat că economiile care vor rezulta din zona aceasta vor fi direcționate către alte investiții necesare în comunitate prin fonduri locale.