Prima pagină » Asocierea condusă de D&D Construct a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Administrație Știri locale

Asocierea condusă de D&D Construct a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani




O asociere de firme condusă de D&D Construct Botoșani, firmă care a reabilitat sediul PSD din județul Botoșani, a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Prețul de adjudecare a licitației a fost de 42,9 milioane lei, față de 47,5 milioane lei cât estimase Primăria Botoșani. Celelalte două asocieri de firme care au participat la licitație pot contesta rezultatul Primăriei municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei susține că este doar o coincidență faptul că firma desemnată câștigătoare a reabilitat și sediul PSD Botoșani, amintind că această companie a fost descalificată la prima licitație.

 



”Inițial a fost o valoare estimată de 47,5 milioane, am atribuit astăzi contractul cu 42,9 milioane lei asocierii D&D Construct SRL, Aedificium Projektentwicklung Cluj-Napoca și subcontractanții lor. Au fost cheltuiți bani pentru lucrări însumând un procend de 18%, ulterior am făcut consolidarea Teatrului, cu 3 milioane lei, acum executăm lucrări pentru care avem din fonduri europene echivalentul a 16 milioane lei”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Celelalte două asocieri de firme care au depus oferte la licitația pentru continuarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” au dreptul de a depune contestații.

Este posibil ca la sfârșitul lui octombrie sau începutul lunii noiembrie să reînceapă lucrările la Teatru.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că municipalitatea va contracta creditul necesar pentru a acoperi valoarea lucrărilor la acest proiect abia în 2023.