Prima pagină » Autostrada Moldovei: Umbrărescu va construi tot tronsonul Buzău – Focșani. Până la sfârșitul anului ar trebui semnate contractele pentru autostrada până la Pașcani
Administrație Economic Știri locale

Autostrada Moldovei: Umbrărescu va construi tot tronsonul Buzău – Focșani. Până la sfârșitul anului ar trebui semnate contractele pentru autostrada până la Pașcani





Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat luni câștigător și pe loturile 2 și 3 (67 km) din Autostrada Buzău – Focșani (A7), potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Amintim că grupul UMB va construi și loturile 1 și 4 din tronsonul care leagă Muntenia de Moldova.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că luni, 19 septembrie 2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, pentru Tronsonul 2 (km 4+600 – km 35+400) Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și pentru Tronsonul 3 (km 35+400 – km 71+500) Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni din autostrada BUZĂU – FOCȘANI, a comunicat rezultatul procedurilor de atribuire a celor 2 contracte de execuție lucrări.



 

Ministrul Transporturilor, SORIN GRINDEANU:

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).
Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).
Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).
Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.
Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.
Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.