Prima pagină » Primăria scoate la licitație construcție unei creșe la fostul Obor. O altă creșă se construiește în Cișmea și o alta este în planuri pentru ANL Iașului
Administrație Știri locale

Primăria scoate la licitație construcție unei creșe la fostul Obor. O altă creșă se construiește în Cișmea și o alta este în planuri pentru ANL Iașului




Municipalitatea botoșăneană începe să modernizeze zona fostului Obor și să construiască acolo.

Primarul Cosmin Andrei a anunțat că a fost semnat contrctul de finanțare pentru construcția unei creșe pentru 40 de copii în zona fostului Obor, acolo unde va fi construit și un bloc de către municipalitate.

”Pe lângă creșa existentă dar și cea în construcție, de la ANL Cișmea, vom mai putea amenaja o creșă. La începutul acestei săptămâni am semnat contractul de finanțare pentru construcția unei noi creșe care va deservi 40 de copii. Imobilul va fi amplasat în zona fostului Obor, cu regim de înălțime parter și separat în 3 nuclee funcționale”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Creșa va avea patru dormitoare, două camere de joacă, grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator, accese separate pentru copii și personal, teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. Imobilul va fi dotat și cu rampe, grupuri sanitare sau coridoare accesibile persoanelor cu dizabilități. Pentru prima dată în Botoșani, investiția prevede amenajarea și a 11 locuri de parcare pentru părinți.

Totodată, primarul Andrei a precizat că are în vedere și construcția unei creșe mari, în zona ANL Șoseaua Iașului, care va putea deservi 110 copii.