Prima pagină » 4 medalii de aur și 4 de argint a câștigat România la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori de la Dorohoi
Știri locale

4 medalii de aur și 4 de argint a câștigat România la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori de la Dorohoi



Succes românesc deplin la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori ediția 2022, desfășurată în municipiul Dorohoi, unde s-au întrecut elevi din 11 țări.

Dorohoi a fost capitala informaticii pentru juniori în această săptămână, municipiul din nordul țării reușind o organizare de excepție a celei mai importante competiții balcanice de informatică.

Delegația României a fost formată din două echipe, iar la final a obținut opt medalii, patru de aur și patru de argint.

Festivitatea de închidere a avut loc vineri, 2 septembrie, în sala Cinematografului Melodia, și pe lângă elevii și profesorii participanți, primarul Dorin Alexandrescu, viceprimarul Cristian Dogaru, suprefectul Tiberiu Manolache și Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct.



Bălăucă a oferit diplome din partea ISJ Botoșani primarului Dorin Alexandrescu și viceprimarului Cristian Dogaru pentru implicarea, din toate punctele de vedere, a organizării acestei competiții internaționale la Dorohoi.

La rândul său, primarul Alexandrescu a felicitat toate cadrele didactice de la Colegiul Național ”Regina Maria” pentru modul în care s-au implicat pentru ca JBIO 2022 să fie o mândrie pentru Dorohoi, Botoșani și România.

”Toți sunteți câștigători și speranțele de rezolvare a problemelor lumii sunt în mâinile voastre… Pe viitor putem organiza orice tip de eveniment pentru că din urmă vin generațiile pregătite de școala dorohoiană… Mi-aș dori să rămâneți aici la Dorohoi și împreună să construim viitorul, viitorul vostru de altfel. Sunt convins că voi mai auzi de voi, din presă, din rețelele de socializare, și voi fi încântat să vă reîntâlnesc”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Au fost zece medalii de aur, iar patru dintre ele au fost câștigate de elevi din România. Ștefan Cătălin Savu, Mihai Valeriu Voicu, Alexandru Dumitru și Daniel Guba, elevi din București și Ploiești.

Cel mai mare punctaj al competiției a fost obținut de Ștefan Cătălin Savu, urmat de ucraineanul Andrii Smutchak și românul Mihai Valeriu Voicu.



Medalii de aur au mai obținut Potomkina Alisa din Ucraina, care a avut al patrulea punctaj, Garayev Fuad din Azerbaidjan, Huz Nazar din Ucraina, Stefanov Andrey și Mihalev Mihail din Bulgaria.

Medalii de argint au obținut, în ordinea punctajului, Mircea Rebengiuc – România, Iliadis Sokratis – Grecia, Chenglin Shang – România, Hrynevych Pavlo – Ucraina, Alexandru Dima – România, Rareș-Andrei Neculau – România, Hristova Simona – Bulgaria, Oleg Rață – Republica Moldova, Andric Vojislav – Serbia, Rujanoski Stojanovscki Blagoj – Macedonia de Nord.

Medalii de bronz au obținut, în ordinea punctajului, Aliyev Ali – Azerbaidjan, Yorgov Ognayan – Bulgaria, Davkov Danjan – Macedonia de Nord, Nikou Promitheas Panagiotis – Grecia, Stojkovski Nikola – Macedonia de Nord, Demirovic Farah – Bosnia și Herțegovina, Demirovic Faruk – Bosnia și Herțegovina, Karageogiu Lazaros – Grecia, Christodoulou Polykarpos – Cipru, Kulezic Jovan – Serbia, Alin Popescu – Moldova, Sebez Stefan – Serbia.