Prima pagină » VIDEO Dorohoi, capitala informaticii în Balcani. Echipe din 11 țări concurează la Olimpiada Balcanică de Informatică
Administrație Știri locale

VIDEO Dorohoi, capitala informaticii în Balcani. Echipe din 11 țări concurează la Olimpiada Balcanică de Informatică



În municipiul Dorohoi se desfășoară cea mai importantă competiție de informatică pentru liceeni din zona Balcanilor.

A XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori a adus la Dorohoi echipe din 11 țări, Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și România, ceea ce a dus la ocuparea multor locuri de cazare din hotelurile și pensiunile din al doilea municipiu al județului.

Primarul Dorin Alexandrescu le-a transmis participanților la această olimpiadă internațională, la festivitatea de deschidere, câteva informații despre Dorohoi și despre eforturile depuse pentru sprijinirea elevilor și a tinerii generații.

Bun venit la Dorohoi tuturor olimpicilor și tuturor membrilor Comisiei Științifice! Este o onoare pentru municipiul Dorohoi să găzduiască a XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, dar nu și o surpriză pentru că municipiul nostru și Liceul ”Regina Maria” reprezintă cadrul perfect pentru performanță, valori autentice și rezultate remarcabile. Ediția din acest an este organizată de Liceul Regina Maria în parteneriat cu Primăria municipiului Dorohoi, ISJ, Ministerul Educației și Societatea pentru Execelență și Performanță în Informatică. An de an investițiile noastre în tinerii orașului au generat rezultate excepționale. Realizările tinerilor din școlile Dorohoiene, apoi din universități de prestigiu nu fac decât să ne determine să îi promovăm și recompensăm performanțele. Consider că nu este întâmplătoare desfășurarea acestei olimpiade internaționale la Dorohoi după ce în 2019 tot în Liceul ”Regina Maria” a avut loc o selecție pentru olimpici pentru loturile de informatică. Această instituție defenind în timp o pepinieră de olimpici și de absolvenți de top ai universităților de prestigiu. Proiectele dezvoltate la Liceul Regina Maria au constituit premiere pentru Dorohoi, mă reger aici la echipa de robotică, la zeci de proiecte europene și la titlul de școală europeană”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfășurat astăzi la Cinematograful Melodia, iar invitații au fost așteptați cu pâine și sare și cu momente de dans popular.

Parteneri în organizarea și desfășurarea evenimentului sunt Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Pentru Excelență și Performanță în Informatică, un număr mare de sponsori, profesori și elevi voluntari. Aceșția au creat premisele unei desfășurări excelente a competiției.

Cele 12 echipe participante au în componență câte 4 concurenți coordonați de un team leader și un deputy leader și provin din: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și România.

Deschiderea oficială a avut loc marți, 30 august 2022, începând cu ora 10, la Cinema Melodia din Dorohoi, iar decernarea medaliilor- vineri, 2 septembrie 2022, ora 18, în același spațiu.

 

https://www.google.com/adsense/new/u/0/pub-6537404086747425/myads/edit-inarticle/3405927970/generate-ad-code#:~:text=%3Cscript%20async%20src,adsbygoogle%20%7C%7C%20%5B%5D).push(%7B%7D)%3B%0A%3C/script%3E