Prima pagină » Uleiul de floarea-soarelui produs la Dorohoi va fi vândut sub brandul NaZarea. ”Vom putea acoperi total cererea la nivelul județului”
Agricultură Economic Știri locale

Uleiul de floarea-soarelui produs la Dorohoi va fi vândut sub brandul NaZarea. ”Vom putea acoperi total cererea la nivelul județului”



Fabrica de ulei de floarea-soarelui de la Dorohoi, în care s-au investit 300.000 euro, va avea o capacitate de procesare maximă de 6000 de kilograme pe zi.

Avocatul Ioan Sălăvăstru, unul dintre investitorii din acest proiect, a declarat că uleiul produs la Dorohoi va fi rafinat la capacitate maximă la sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie.

Totodată, Sălăvăstru susține că uleiul de la Dorohoi va fi top calitativ la nivelul României.




”Noi producem deja ulei, dar abia din septembrie sau octombrie va fi rafinat la cel mai înalt nivel. În plus, uleiul produs de noi la Dorohoi va avea o calitate premium pentru că procedura de rafinare nu implică niciun adaos de substanțe, vom avea un ulei natural”, a declarat avocatul Ioan Sălăvăstru.

În ceea ce privește vânzarea uleiului produs la Dorohoi, Sălăvăstru a declarat că acesta va fi vândut în județul Botoșani și județele învecinate.

”Vom putea acoperi total cererea la nivelul județului Botoșani și se va vinde sub brandul NaZarea. A fost ideea lui Costel (n.r. Costel Nazare, primarul comunei Concești) să facem fabrica de ulei și de asta avem și acest nume. El a vrut să facă ulei rafinat de floarea-soarelui în Botoșani și materia primă este de la ferma lui”, a completat Sălăvăstru.

Fabrica de ulei de 300.000 euro de la Dorohoi reprezintă o investiție comună a avocatului Ioan Sălăvăstru, a familiei lui Costel Nazare și a unui om de afaceri din domeniul agrobusines.