Prima pagină » Este bine să refolosești pungile cu fermoar Zip Lock?
Economic Știri locale

Este bine să refolosești pungile cu fermoar Zip Lock?

Pungile cu fermoar zip lock au extrem de multe întrebuințări în viața noastră și sunt extrem de utile să le ai în casă. Acestea pot fi folosite atât la alimente, cât și la depozitare, gătit la rece sau chiar la bagajele de vacanță, în zborul cu avionul. Mai mult decât atât, dacă ești creativ, ele pot fi utilizate și în alte scopuri precum pictură, păstrarea ustensilelor de grădină murdare etc.

În cazul în care nu ai în casă astfel de pungi, poți găsi pungi ziplock pe AMBALARE.COM. Îți recomandăm să ai mereu stoc, pentru că le poți folosi în foarte multe cazuri.

Spre deosebire de pungile normale, acestea sunt mult mai rezistente, și pot fi închise, ceea ce presupune că poți păstra alimentele proaspete pentru mai mult timp, poți depozita alimente la care vrei să ai acces de mai multe ori dar și să împachetezi meniuri pentru școală sau servici.

Totuși, pungile cu fermoar pot fi refolosite?

Dacă te-ai întrebat și tu, vom afla împreună răspunsul la această întrebare, chiar din acest articol.

Cu toate că pungile cu fermoar sunt folosite cu preponderență de afacerile care își doresc un ambalaj special pentru livrarea produselor lor, acestea sunt extrem de utile în casa noastră.

În cazul afacerilor, este clar că acestea se utilizează o singură dată, însă atunci când vorbim despre folosirea lor, acasă, răspunsul este unul pozitiv.adică, da, poți reutiliza aceste pungi.

Pungile zip lock pot fi curățate inclusiv în mașina de spălat vase, datorită faptului că acestea sunt confecționate din materiale rezistente. Singura condiție este să le întorci pe dos, atunci când le speli. Evident, că le poți curăța și manual, în cazul în care nu ai mașină de spălat vase.

Indicat ar fi să nu cureși aceste pungi cu apă foarte foarte fierbinte pentru a risca ca anumite elemente din compoziția lor (în special pentru acele pungi din plastic) să nu își modifice compoziția și să se imprime pe alimente.

Dacă vei folosi pungile la depozitare sau la păstrarea anumitor obiecte, atunci nu trebuie să îți faci probleme, în această privință.

Când nu poți refolosi pungile cu fermoar?

Există o singură excepție pe care ar trebui să o faci, atunci când vorbim despre refolosirea pungilor.

Dacă ai folosit punga pentru a marina carnea crudă, în special carnea de pui dar nu numai, îți recomandăm să nu o reutilizezi, pentru că aceasta ar putea fi contaminată și ar putea duce la răspândirea bacteriilor.  Așadar, în această situație, este bine să arunci punga, imediat după folosire.

De asemenea, atunci când ai depozitat în pungă anumite alimente prea grase sau produse care conțin elemente toxice, precum pensule cu diluat, atunci nu refolosi aceste pungi.

Reutilizarea pungilor nu te ajută doar să faci economie dar ajută inclusiv la poluarea mediului, astfel că acest lucru este chiar indicat, atunci când știi exact cum să îl faci, în mod corect.

De fapt rolul acestor pungi este chiar acela, de a fi reutilizate, dar așa cum ai văzut, există anumite excepții.