Prima pagină » Prefectul Cornilă despre Vama Racovăț: ”În primă fază, pe aici vor trece camioane goale și cisterne cu combustibil … o oportunitate de dezvoltare economică”
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă despre Vama Racovăț: ”În primă fază, pe aici vor trece camioane goale și cisterne cu combustibil … o oportunitate de dezvoltare economică”



Autoritățile județului anunță că au fost stabiliți pașii pentru redeschiderea Vămii de la Racovăț, singurul punct vamal cu Ucraina de pe teritoriul județului Botoșani.

Prefectul Sorin Cornilă s-a întâlnit cu o delegație ucraineană, condusă de Hayyem Mustafa Masi, viceministrul Sectorului de Infrastructură din Ucraina.

 

”Întâlnire pe tema deschiderii Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăț, pentru autoturisme și camioane. În primă fază, pe aici vor trece camioane goale și cisterne cu combustibil. În paralel vor demara lucrările de modernizare necesare pentru controlul vamal al camioanelor. Am stabilit astăzi următoarele etape și pași necesari pentru deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăț.

Pentru județul Botoșani, deschiderea acestui PTF reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică și de dezvoltare a infrastructurii rutiere din județul Botoșani”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

 

Alături de prefectul Sorin Cornilă, la întâlnire au mai participat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, și Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, cea în care se află punctul vamal de la Racovăț.