Prima pagină » Consilierii PNL, taxați pentru chiulul din CL: „Sunt plătiți din bani publici, unde sunt?” ”S-au îmbolnăvit de buba maimuței?” ”Îl apără pe Țurcanu!”
Administrație Politică Știri locale

Consilierii PNL, taxați pentru chiulul din CL: „Sunt plătiți din bani publici, unde sunt?” ”S-au îmbolnăvit de buba maimuței?” ”Îl apără pe Țurcanu!”




Lipsa în grup a consilierilor locali PNL de la ședința Consiliului Local de astăzi a dus la respingerea mai multor proiecte de patrimoniu pentru care nu a existat cvorumul necesar aprobării.

Printr-un comunicat de presă, consilierii PNL au motivat absența de astăzi ca o formă de protest față de proiectul de reorganizare a Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement condusă de colegul lor liberal Eugen Țurcanu.

Lipsa consilierilor PNL a dus la respingerea, cel puțin până la o nouă ședință de CL, a unor proiecte de donații și de scutiri de taxe pentru un eveniment al unor ONG-uri și chiar a unor proiecte de investiții cu fonduri europene.



”Erau niște proiecte pe ordinea de zi care erau urgență, unele cu finanțare cu fonduri europene, altele printre care și organizarea unui turneu al unor ONG prin care promovează imaginea orașului”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Chiulul liberalilor a fost taxat de viceprimarul Bogdan Buhăianu și consilierii Marius Rogojinschi și Gabriel Tanasă.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a cerut liberalilor să vină cu explicații în fața botoșănenilor. ”Consilierii PNL nu sunt în sală și cred că domniile lor ar trebui să vină cu o explicație în fața cetățenilor pentru că sunt câteva proiecte care nu pot să treacă tocmai din cauza lipsei cvorumului. Este datoria lor, pentru că au fost aleși de cetățeni, să dea explicații pentru lipsa de astăzi. Motive obiective pentru învoirea de astăzi a 8-9 consilieri nu sunt”, a declarat Buhăianu.

”Sunt plătiți din bani publici? Unde sunt? Îl apără pe Țurcanu?”, a spus și consilierul local Gabriel Tanasă.

”Circ este ce au făcut dumnealor. Să discutăm cauzele, o consecință pornește de la o cauză. Cauza este lipsa lor. S-au îmbolnăvit de buba maimuței?”, a spus și consilierul Marius Rogojinschi.