Prima pagină » Primarul Andrei anunță că încep lucrări de 1,5 milioane lei din fonduri europene în Parcul Tineretului și Centrul Istoric
Administrație Știri locale

Primarul Andrei anunță că încep lucrări de 1,5 milioane lei din fonduri europene în Parcul Tineretului și Centrul Istoric



 

Două noi șantiere vor fi începute în Botoșani, în următoarea perioadă, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Este vorba despre două șantiere deschise în două zone considerate vulnerabile din punct de vedere al puterii economice a persoanelor care locuiesc acolo.

Primarul Cosmin Andrei a detaliat valoarea proiectului de 1,5 milioane lei care se va desfășura în Parcul Tineretului și Centrul Istoric al municipiului Botoșani.



”Investiția care urmărește, printre altele, îmbunătățirea mediului de viață, creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și reamenajarea spațiilor publice, va fi susținută din fonduri europene.

Am semnat recent cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și îmbunătățirea aspectului peisagistic al teritoriului SDL prin reamenajarea spațiilor publice urbane (GAL axa 1.9) – amenajare spații de recreere în ZUM Centrul Vechi și ZUM Parcul Tineretului, crearea/reabilitarea/modernizarea spațiilor publice urbane – modernizarea utilităților publice – modernizarea iluminatului public urban, amplasarea de camere de supraveghere wireless pe teritoriul SDL”, depus prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a precizat că vor fi executate lucrări de reabilitare spații verzi, amenajare alei și spațiu de joacă, amplasare mobilier stradal, reabilitare sistem de iluminat public și montare camere de supraveghere. Valoarea proiectului este de 1,5 milioane de lei iar termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 30 septembrie 2023.