Prima pagină » Primarul a convins Consiliul Local să scoată dalele de tramvai de pe Primăverii. Totul va dura între 3 și 6 luni
Administrație Știri locale

Primarul a convins Consiliul Local să scoată dalele de tramvai de pe Primăverii. Totul va dura între 3 și 6 luni

 

Liniile de tramvai de pe strada Primăverii vor fi scoase, iar lucrările vor dura între 3 și maxim 6 luni. Primarul Cosmin Andrei a reușit să convingă Consiliul Local, din a doua încercare, să voteze scoaterea dalelor de tramvai de pe strada Primăverii.

Pentru proiectul primarului Andrei au votat consilierii locali PSD, USR și Pro România. Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță, consilierii USR, au cerut lămuriri despre costurile acestui proiect, sursa de finanțare și durata de execuție. ”Nu ne permitem să blocăm 6 luni strada Primăverii”, a atenționat Raluca Curelariu.

 

”Strada Primăverii are 1,1 kilometri, tronsonul pe care vrem să-l reabilităm la infranstructura pentru tramvaie. Nu discutăm în acest an de reabilitarea întregului tronson pe care l-am votat astăzi și care are o lungime mai mare. Bugetul este acoperitor și putem face rectificare având încasări mai mari la taxe locale. Estimez între 3 și 6 luni, maxim, pentru că nu avem de reabilitat trotuare, nu avem de înființat rețea pentru apa pluvială. Scoatem dalele și punem asfalt, nu este o lucrare complicată”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, edilul-șef a precizat că proiectul de modernizare a transportului cu tramvaie nu poate fi realizat din cauza timpului redus dar mai ales din cauza costurilor de cofinanțare mult prea mari. Cosmin Andrei a estimat că municipalitatea ar trebui că contribuie cu 100 milioane lei în acest proiect, ceea ce nu mai face rentabil pentru comunitatea locală acest proiect mai ales că prin PNRR Botoșani va cumpăra 10 autobuze electrice de ultimă generație.