Prima pagină » Prefectul Cornilă: Indicatorii pentru sectorul din autostrada A7 Bacău-Pașcani au fost aprobați
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă: Indicatorii pentru sectorul din autostrada A7 Bacău-Pașcani au fost aprobați



Cel mai important proiect de investiție în infrastructura regiunii Moldova se apropie de Botoșani, cel puțin din punct de vedere al hârtiilor în momentul de față.

Prefectul Sorin Cornilă a anunțat că au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul de autostradă de la Bacău la Pașcani, urmând ca proiectul să fie scos la licitație. Autostrada A7 până la Pașcani va fi finanțată prin PNRR, urmând ca Pașcani-Suceava-Siret să fie finanțată din fonduri europene din exercițiul financiar 2021-2027.

 

”Indicatorii tehnico-economici pentru sectorul din Autostrada A7 – Bacău-Pașcani au fost aprobați, astăzi, de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național si Locuințe.

Tronsonul are o lungime de de 77,3 km, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, 9 noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire pe aproximativ 140 ha.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente Autostrăzii Bacău-Pașcani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a postat prefectul Sorin Cornilă pe contul său de Facebook.



 


WhatsApp Image 2024-05-12 at 20.43.57

WhatsApp Image 2024-05-12 at 20.43.57

250x250x

250x250x