Prima pagină » Mama tuturor bombelor a explodat la Primăria Botoșani. 79 milioane lei de plătit pentru fosta Termica
Administrație Știri locale

Mama tuturor bombelor a explodat la Primăria Botoșani. 79 milioane lei de plătit pentru fosta Termica



 

Primarul Cosmin Andrei și Consiliul Local al municipiului Botoșani au de rezolvat cea mai gravă problemă din ultimii 20 de ani, plata a 79 milioane lei pentru fosta Termica.

 

Primăria Botoşani a pierdut procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi trebuie să achite lichidatorului Termica suma uriașă care ar însemna să nu se mai facă investiții în următorii ani.

 

„A fost ultima cale de atac pe care am avut-o și trebuie să plătim această sumă, o sumă imensă pentru bugetul municipiului Botoșani. Dacă nu vom primi un ajutor de urgență de la Guvern, municipiul Botoșani trebuie să plătească 79 milioane de lei”, a precizat Cosmin Andrei.

Pentru a putea atrage fondurile europene pentru modernizarea sistemului de termoficare din Botoșani, autoritățile locale au înființat noua firmă Modern Calor și au trecut activele de la fosta companie Termica, lăsând pasivele la aceasta din urmă.

Lichidatorul Termica a câștigat în instanță procesele cu Primăria Botoșani și acum trebuie să încaseze banii, pe lângă comisionul său care va fi uriaș, banii vor ajunge la buget și la creditorii Termica.

Cosmin Andrei a acuzat administrația Cătălin Flutur de situația la care s-a ajuns acum.