Prima pagină » CJ Botoșani va depune proiecte de 7 milioane euro prin PNRR. 5,2 milioane de euro vor merge doar pentru termoizolarea Maternității
Administrație Știri locale

CJ Botoșani va depune proiecte de 7 milioane euro prin PNRR. 5,2 milioane de euro vor merge doar pentru termoizolarea Maternității




Consiliul Județean Botoșani și-a stabilit proiectele care vor fi depuse pentru a obține finanțare prin PNRR.

Patru proiecte cu o valoare de 7 milioane de euro, pentru că doar atât poate primi CJ Botoșani prin PNRR. Cel mai important are o valoare de 5,2 milioane euro și cu acești bani vor fi efectuate lucrări de termoizolare a Maternității.

 Un prim obiectiv ce va fi depus pe PNRR este renovarea energetică moderată a clădirii Secției Exterioare Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență ,,Mavromati”. Proiectul are o valoare eligibilă, cu tot cu TVA, de aproximativ 5,2 milioane de euro.




Tot în cadrul PNRR se va depune un proiect pentru renovarea integrată prin consolidarea seismică și renovarea energetică moderată a sediului Evidenței Populației. Este vorba de clădirea în care a funcționat Centrul de Plasament «Elena Doamna». Valoarea acestui proiect se ridică la 800 de mii de euro.

CJ va aplica pe PNRR și pentru ,,Actualizarea Planului de Amenajarea Teritoriului Județean Botoșani și Transpunerea în format GIS”. Proiectul – prin care se va realiza o nouă documentație de planificare teritorială la nivelul județului care să fundamenteze deciziile autorităților publice și inițiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri și comunităților locale – are o valoare de aproximativ 300 de mii de euro.

De asemenea, am aprobat și modificarea listei de investiții și rectificarea bugetului Spitalului Județean de Urgență ,,Mavromati” Botoșani cu suma de 40 de mii de lei în vederea efectuării auditului energetic la corpul H în care se află blocul alimentar și spălătoria. Aceste documente sunt necesare reabilitării clădirii prin atragerea de fonduri europene.

”Echipa de la Consiliul Județean a înțeles să se angajeze pentru a putea atrage fondurile necesare dezvoltării județului. Știm ce avem de făcut și demonstrăm în fiecare zi că facem ceea ce trebuie”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.