Prima pagină » În problemele tronsonului de drum de la Dealu Mare, senatorul Achiței îi cere soluții ministrului Grindeanu
Administrație Știri locale

În problemele tronsonului de drum de la Dealu Mare, senatorul Achiței îi cere soluții ministrului Grindeanu




Pe drumul național Botoșani-Ștefănești se fac lucrări de modernizare din fonduri europene, dar la mijlocul drumului este un tronson de 3,3 kilometri care va rămâne nemodernizat.

Senatorul Cristian Achiței, PNL Botoșani, îi cere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, soluții pentru ca și acest tronson de drum să fie modernizat astfel încât la finalul lucrărilor din 2023 TOT drumul să fie refăcut.

În acest sens, Achiței a transmis ministrului Grindeanu interpelarea ”Repararea unui tronson de 3,3 km rămas nemodernizat la mijlocul unui drum național pe care se derulează în această perioadă un proiect de modernizare”

 




”În prezent se execută pe raza județului Botoșani proiectul nr. 19664 ”Modernizare DN 29D Botoșani-Ștefănești, km 2 +800 – km 18+500 și km 21+800 – 48+146”. Așa cum reiese din chiar titulatura proiectului, tronsonul din DN 29D cuprins între 18+500 km și 21+8– nu a putut fi cuprins în proiect ca urmare a faptului că la data realizării studiului de fezabilitate și a întocmirii documentației în vederea modernizării acest tronson era în litigiu. La această dată, litigiul care a împiedicat includerea acestui tronson în proiectul de modernizare a fost încheiat.

Având în vedere faptul că starea actuală a tronsonului în lungime de 3,3 km la care fac referire este necorespunzătoare, vă rog să îmi comunicați ce strategie are în vedere Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru repararea sa, astfel încât, în momentul finalizării proiectului nr. 19664, modernizre a DN 29D, întreaga lungime a drumului național, inclusiv segmentul dintre km 18+500-21+800, să aibă caracteristici unitare”

 

Senator PNL de Botoșani, Vasile Cristian Achiței