Prima pagină » Află cum fac profit din poker cazinourile
Economic Știri locale

Află cum fac profit din poker cazinourile



 

Unul dintre cele mai bune lucruri despre pokerul fizic și pokerul online, în comparație cu alte jocuri din cazinou, este că poți câștiga bani în mod constant fără să fii dat afară! Deoarece jucați împotriva altor jucători și nu împotriva casei, cazinoului nu-i pasă cine câștigă sau pierde, atâta timp cât există un joc în desfășurare, astfel încât să poată lua procentajul din intrări.

 

Cazinoul face bani prin simpla organizare și orchestrare a jocurilor cash și a turneelor de poker. Jucătorii joacă unul împotriva celuilalt, iar cazinoul sau site-ul de poker online ia o mică parte din ceea ce este în joc. În poker, „rake” este un procent de bani pe care un cazinou îl reține din aproape fiecare ”pot” de joc cash sau taxă de intrare la turnee, un pic ca o taxă.

Înțelegerea noțiunilor de bază ale procentajului ”rake” în poker

Un jucător de poker ocazional probabil că nu se gândește prea mult la modul în care cazinoul face bani din poker sau din rotiri gratis. Intră, se așează să joace, se distrează și pleacă acasă cu mai mulți bani în buzunar decât au venit.

 

Chiar dacă aceste informații nu au o importanță deosebită pentru dumneavoastră, este totuși bine să înțelegeți rake-ul și cum funcționează.

Într-un joc cash, fie că este vorba de No-Limit Hold’em, PLO sau orice altă formă de poker, rake-ul este luat din marea majoritate a poturilor înainte ca acestea să fie predate câștigătorului.

 

În majoritatea cazinourilor, acesta este un procent fix, variind între 2% și 10% din potul total. Ambele extreme sunt destul de rare și, în majoritatea jocurilor, veți plăti un rake de 3% până la 5%.

 

De obicei, există, de asemenea, plafonul maxim al sumei de rake care poate fi luată din orice pot individual, care se bazează pe regulile particulare ale cazinoului.

 

Nu este neobișnuit ca oamenii să stea cu stack-uri foarte mari, iar dacă doi astfel de jucători ajung într-un scenariu all-in, faptul că nu există un plafon pentru rake-ul maxim ar putea sfârși prin a fi foarte costisitor pentru ei.

 

Cu toate acestea, unele locații merg pe regula fără plafon, dar acestea nu sunt jocurile pe care doriți să le jucați.

 

Colectare pe timp

 

O colectare temporizată este un tip de rake mai sofisticat. Este o sumă fixă pe care cazinoul o colectează de la fiecare jucător pentru o perioadă de timp prestabilită pe care o petrece la masă. De exemplu, un cazinou va percepe fiecărui jucător 50 de lei( să zicem) pentru fiecare oră de joc la masă. Jucătorii trebuie să plătească această sumă fixă, indiferent de câte mâini au jucat și dacă sunt de partea câștigătoare sau pierzătoare.

 

Încasările cronometrate seamănă mai mult cu plata pentru a juca la masă; cu cât joci mai mult timp, cu atât plătești mai mult. Veți vedea de obicei acest tip de rake de poker în cazinourile fizice, deoarece este mai ușor de colectat și este o alternativă populară pentru jucătorii cu mize mari.

 

Taxa de turneu

Acceptarea unei taxe fixe este modul standard prin care o cameră de poker online câștigă bani oferind turnee de poker. Deoarece se așteaptă de la cazinourile online să publice taxa atunci când acceptă înscrieri, atunci este mai simplu de înțeles și pentru jucători.

 

Rata medie a taxei de turneu este egală cu 10 % din buy-in. Cu toate acestea, trebuie să rețineți, de asemenea, că unele site-uri de poker ar putea scădea procentul taxei în funcție de buy-in.

 

Buy-in-urile turneelor, împreună cu întreținerea și securitatea platformei, acoperă toate costurile de desfășurare a unui turneu. Banii pe care cazinourile îi rețin pentru profit sunt, de asemenea, incluși în taxele de turneu, dar unele site-uri de poker percep această taxă în plus față de comisionul pe care îl iau din potul de premii.

Cum este în cazul cazinourilor online?

Camerele de poker online câștigă bani în moduri foarte asemănătoare cu cele ale cazinourilor fizice. Acestea percep un mic procent din miza unui anumit joc. Cu toate acestea, deoarece fiecare masă costă mai puțin pentru a funcționa, site-urile de poker online pot percepe mai puțin rake.

Rake-ul de poker online funcționează în același mod în care funcționează rake-ul de pot într-un cazinou obișnuit. Într-un joc cash, se ia un procent din pot de fiecare dată când se vede un flop. Deoarece o masă de poker virtuală costă mai puțin decât una fizică, procentul din potul pe care îl iau ca rake este mai mic decât într-un cazinou de tip fizic.

 

În funcție de site-ul de poker și de mizele pe care le jucați, taxa poate fi cuprinsă între 1-5%, iar dacă reușiți să ajungeți la mize mici, practic nu veți plăti nicio taxă!

Taxe de abonare

Unele site-uri de poker oferă o alternativă diferită la modelul tradițional de rake. În loc să primească un procent din fiecare pot jucat, jucătorii trebuie să plătească un abonament pentru a putea juca pe site. Acest lucru le permite jucătorilor să câștige 100% din pot, deoarece au plătit deja rake-ul în avans.

 

Acest lucru funcționează bine pentru jucătorii care joacă multe mâini, deoarece rake-ul pe care l-au plătit este același indiferent de câte mâini câștigă, în timp ce jucătorii mai rigizi sunt mai dezavantajați.

 

Cazare în incinta cazinoului

Atunci când vă îndreptați spre oricare dintre marile cazinouri pentru o vacanță bine meritată, care este primul loc în care vă gândiți să vă cazați?

 

Ai putea obține o ofertă ieftină la un motel, poate să te îndrepți spre un hotel de sine stătător sau ai putea să te cazezi chiar în locul pe care vii să îl vizitezi. Bănuiesc că ultima opțiune îi atrage pe cei mai mulți și este logic pentru cazinouri să taxeze în consecință.

 

Fie că este vorba de un grup de prieteni care pleacă pentru un weekend sau de o petrecere de nuntă care se sărbătorește cu puțin poker – toate camerele contribuie la creșterea profitului complexului.

 

Concluzie

 

Acum știi cum fac cazinourile bani din poker și cum își pot permite să mențină jocurile în funcțiune chiar și cu premii atât de mari la turnee.

 

Cu rake-ul în vigoare, alături de toate veniturile suplimentare provenite de la jucătorii care își încearcă norocul la jocurile de cazino, pokerul poate fi o resursă foarte rezonabilă pentru a le crește profitul.

 

În calitate de jucător, nu ar trebui să vă fie teamă de rake sau să o respingeți ca pe ceva rău/

Chiar dacă nu ați auzit niciodată de rake, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că se fac bani din jocurile de poker. La urma urmei, o fac cu orice altceva, așa că de ce ar trebui ca pokerul să fie diferit?