Prima pagină » Doi frați au cumpărat o clădire din Centrul vechi al Botoșaniului și vor să o aducă la frumusețea de odinioară FOTO-VIDEO
Economic Știri locale

Doi frați au cumpărat o clădire din Centrul vechi al Botoșaniului și vor să o aducă la frumusețea de odinioară FOTO-VIDEO



 

Doi frați care dețin un grup de firme au primul proiect privat major de investiții din Centrul vechi al municipiului Botoșani și încearcă să readucă la frumusețea de odinioară o clădire aflată într-o zonă istorică.

 

Emil și Alin Bîldea dețin grupul de firme BINAPE, și-au clădit un business extins în Europa cu montarea de lifturi.

 

Aceștia au cumpărat de la fosta fabrică Rapsodia Conf clădirea de peste drum de Catedrala Uspenia, lăcașul de cult în care a fost botezat Mihai Eminescu, și din vecinătatea fostului sediu al Banc Post din Centrul vechi.

 



Imobilul cumpărat de frații Bîldea are elemente de arhitectură armenească, iar aceștia au contractat specialiști în domeniu care să le ofere un proiect prin care să pună în valoare aceste elemente de arhitectură, să consolideze și să restaureze clădirea, dar să o și refuncționalizeze prin compartimentarea interioară astfel încât destinația finală să fie spații comerciale sau birouri.

 

”Toți vrem ca Centrul vechi să arate altfel, să fie circulat, dar schimbarea începe cu noi. Noi trebuie să punem piciorul în prag și să schimbăm în bine ce putem în jurul nostru”, a declarat Emil Bîldea.

 

Fratele și asociatul acestuia, Alin Bîldea, a declarat că prin investiția pe care o vor face vor să pună umărul la readucerea botoșănenilor în Centrul vechi și la punerea în valoare a acestei zone reper din Botoșani, care ar trebui să fie cartea de vizită a municipiului reședință de județ.

 

”Noi călătorim foarte mult, vedem cum sunt în alte orașe zonele similare și din păcate Centrul vechi al Botoșaniului este singurul care nu este pus în valoare și avem atâtea clădiri istorice acolo. Din punctul meu de vedere, poate fi o zonă superbă, o zonă pietonală, o zonă de promenadă. Încet, încet, cred eu, vom ajunge să avem un Centru vechi cum au toate marile orașe. Noi vrem să punem în valoare clădirile din zona respectivă”, a declarat Alin Bîldea.

 

Fondatorii BINAPE vor ca proiectul lor de regenerare a clădirii cumpărate în Centrul vechi să fie exemplul mobilizator atât pentru autoritățile locale, cât și pentru mediul privat din Botoșani pentru a investi în punerea în valoare a acestei zone.

”Eu trăiesc în Botoșani și o să trăiască și copiii mei, mă interesează să aducem plus-valoare orașului în general pentru că nu vrem să constatăm la un moment dat că au trecut anii degeaba și pentru că după ce am călătorit și am văzut și cum este în alte părți știm că și la noi poate fi la fel, trebuie doar să ne implicăm”, a concluzionat Alin Bîldea.

Cei doi frați Bîldea mai au un proiect imobiliar în municipiul Botoșani, au achiziționat fostul laborator de cofetărie de pe strada Victoriei și vor să construiască un bloc prin care să crească valoarea zonei din toate punctele de vedere.