Prima pagină » A investit 500.000 euro în Botoșani, iar acum ar putea merge după trendurile date de metavers, blockchain games, NFT
Economic Știri locale

A investit 500.000 euro în Botoșani, iar acum ar putea merge după trendurile date de metavers, blockchain games, NFT




Firma care a investit jumătate de milion de euro pentru amenajarea sediului din centrul municipiului Botoșani va investi în trendurile date de metavers, blockchain games și NFT.

Este vorba despre Amber, companie care a preluat fostul sediu Banc Post și l-a modernizat pentru studioul din Botoșani, care a mai anunțat și o investiție în capitala Ucrainei, Kiev, în ciuda tensiunilor militare dintre țara vecină și Rusia.

Cătălin Butnariu, head of corporate development al dezvoltatorului de jocuri video Amber Studio, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! a anunțat că metaversul și NFT-urile sunt noile trenduri din piață.




„Amber funcţionează ca o agenţie din multe puncte de vedere, ce facem noi este să dezvoltăm jocuri video B2B pentru parteneri din industria de jocuri globală, şi aceste trenduri de metavers, blockchain games, NFT au intrat în forţă în gaming. Din a doua jumătate a anului trecut am văzut o accelerare, o intensificare a cererilor pe acest domeniu şi noi, ca agenţie endtoend, trebuie să fim pregătiţi să răspundem oricăror cereri din piaţă. Ne-am mobilizat rapid şi avem şi astfel de proiecte la care lucrăm, care implică elemente sau jocuri care ţin de blockchain, NFT şi metavers“, a declarat Cătălin Butnariu pentru ZF.ro.

Amber Studio este cea mai mare agenţie românească de dezvoltare de jocuri video, cu studiouri în Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, San Francisco şi Los Angeles, iar recent compania a anunţat deschiderea unui studio în Kiev.

Amber are peste 900 de angajaţi în toată lumea şi alte circa 100 de poziţii deschise în prezent.

Integral pe ZF.ro