Prima pagină » Nici orașele nu au reușit asta! Comuna din Botoșani în care reședința va avea gaz pe toate străzile
Administrație Știri locale

Nici orașele nu au reușit asta! Comuna din Botoșani în care reședința va avea gaz pe toate străzile



 


O comună din județul Botoșani va reuși în acest an să extindă rețeaua de gaz în toată reședința de comună și își propune ca în trei ani toate satele comunei să fie racordate 100% la gaz metan.

 

Marin Dohotariu este primarul comunei Șendriceni aflat la al doilea mandat. În primul mandat a reușit să extindă rețeaua de gaz cu 4 kilometri din buget propriu, iar din 2020 până acum a mai extins rețeaua cu alți 4 kilometri tot din buget propriu.

2022 va fi un an cu totul special pentru Șendriceni deoarece va fi anul în care toată reședința de comună, adică tot satul Șendriceni, va fi racordat la gaz metan.

 





”În acest an vom extinde rețeaua de gaze cu încă 11 kilometri și vom face 300 de branșamente, lucrarea este deja licitată, avem în mare parte autorizațiile eliberate. Lucrarea este finanțată de Delgaz Grid pentru că am profitat de schimbarea legislației prin care operatorul de gaz este obligat să facă extinderile și branșamentele. Am convins toți cetățenii să depună cereri pentru extinderi și branșamente și cu această extindere finalizăm în totalitate rețeaua de gaze pentru satul Șendriceni”, a declarat primarul Marin Dohotariu. În 2021, primarul comunei Șendriceni a mers personal din poartă în poartă pentru a convinge localnicii să depună cererile pentru gaz astfel încât să fie închis acest capitol pentru reședința de comună.

 

Dohotariu a precizat că în două sau trei luni va fi obținută licența și pentru extinderea rețelei de gaz în satele Pădureni și Horlăceni și speră ca în doi sau trei ani să fie finalizate lucrările.