Prima pagină » Sute de lămpi LED și camere de supraveghere VIDEO montate în comuna Ibănești
Administrație Știri locale

Sute de lămpi LED și camere de supraveghere VIDEO montate în comuna Ibănești





Primarul Romică Magopeț a anunțat că nu mai puțin de 419 lămpi LED au fost montate pe drumurile principale din Ibănești, urmând să mai depună încă două proiecte de același tip, dar și un sistem de supraveghere video.

 

 

”Primăria comunei Ibănești investește în siguranța cetățenilor! În acest sens, au fost montate echipamente de supraveghere video stradală. Obiectivul a vizat montarea unui mare număr de camere de supraveghere, în locuri publice: intrare în localități și intersecții de drumuri principale, cu rol în creșterea calității vieții prin prevenirea și diminuarea faptelor antisociale. De asemenea, obiectivul a implicat și montarea unui sistem de monitorizare a camerelor. Sistemul permite monitorizarea în timp real a intersecțiilor de drumuri publice, fiind mult mai facilă identificarea și implicit, prevenirea de fapte cu caracter antisocial, comportament agresiv, furturi, depozitarea necontrolată a deșeurilor, etc.

Siguranța cetățenilor rămâne prioritară!”, a transmis primarul Romică Magopeț prin intermediul contului său de Facebook.

 




 

În ceea ce privește sistemul de iluminat tip LED, Magopeț susține că lucrările pentru modernizarea iluminatului stradal din cele două sate au ajuns la final, astfel încât, atât locuitorii din satul Ibănești cât și din satul Dumbrăvița beneficiază de iluminat stradal modern și eficient.

”Au fost montate corpuri de iluminat tip LED pe arterele de drum principale, DN, DJ 292D, DC și artere de drumuri sătești principale. Proiectul a vizat creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat tip LED. Mai mult, corpurile sunt dotate cu sistem de autodimare care permite reglarea fluxului luminos.

În perioada imediat următoare, se va derula etapa a 2-a de modernizare a iluminatului public, proiectul fiind în evaluare la AFM. În cele două etape, se va extinde rețeaua de iluminat stradal cel puțin pe arterele de drum principale. Conform calendarului publicat de către AFM, anul acesta se va deschide și o a treia etapă de finanțare, la care comuna Ibănești intenționează să depună cerere de finanțare, scopul final fiind acela de a înlocui toate corpurile de iluminat, cu corpuri de iluminat LED, eficiente energetic.

Ibăneștiul este o comună frumoasă și luminoasă, pentru că se poate mândri cu un sistem de iluminat public modern, așa cum este firesc”, a precizat Romică Magopeț, primarul comunei Ibănești.